El Barça goleja el Dépor i arribarà amb 11 punts més que el Reial Madrid al Bernabéu (4-0)

Luis Suárez i Paulinho, amb un doblet cadascun, ha firmat la victòria del Barça en un partit en què els blaugrana han estavellat cinc pilotes als pals, tres de Messi

Laura BruguésActualitzat

El Barça ha golejat el Deportivo al Camp Nou (4-0) i arribarà al clàssic al Bernabéu amb 11 punts més que el Reial Madrid. Luis Suárez i Paulinho han fet un doblet cadascuns, en una nit en què Messi ha fallat un penal i ha enviat tres xuts al pal. En total, l'equip ha fet cinc pals. A més, no ha pujat al marcador un gol de Suárez que havia entrat dins de la porteria, abans del descans, però que Mateu Lahoz no ha vist.

Abans del partit, Messi ha ofert la quarta bota d'or que va recollir el mes passat com a màxim golejador de les lligues europees de la temporada passada amb 37 dianes.

A l'onze Iniesta ha estat la novetat destacada, recuperat de la sobrecàrrega al soli. El capità ha començat d'interior dret. Pensant en el clàssic, Valverde ha deixat Busquets a la banqueta, apercebut de sanció, i Rakitic ha ocupat el seu lloc a l'equip inicial. Als 20 minuts, un contratemps. Alcácer ha demanat el canvi amb una lesió muscular al recte anterior de la cama esquerra que el tindrà 3 setmanes de baixa. Aleix Vidal l'ha substituït.

Amb domini absolut del Barça, el gol ha arribat abans de la mitja hora. Després de la passada d'Iniesta, Messi para la pilota i li fa l'assistència a Luis Suárez per marcar el primer. Messi ha tingut dos pals. El primer després d'una passada de Luis Suárez i el segon en una acció que ha aprofitat Paulinho per fer el 2-0 amb el rebot.

Abans del descans, la polèmica. Suárez ha reclamat que la pilota havia entrat dins la porteria en un xut que Mateu Lahoz no ha donat com a gol però que en la repetició es veu clarament que havia entrat.

El 3-0 ha arribat a l'inici de la represa. Jugada d'Iniesta i centrada magnífica de Sergi Roberto que ha assistit Luis Suárez per fer el tercer de la nit. Messi s'ha quedat sense marcar. Ha fet el segon "hat-trick" de pals, en un llançament de falta. L'altre "hat-trick" l'havia fet contra el Betis. i després que li assenyalessin penal a Suárez, l'argentí ha vist com Rubén li endevinava les intencions i li aturava la pena màxima.

Encara hi ha hagut un més pals. Jordi Alba se l'ha apuntat i el refús l'ha aprofitat altre cop Paulinho per marcar i fer el 4-0. El cinquè pal de la nit ha estat de Suárez. El Barça suma 26 pals en 26 partits. Pròxima parada, el Bernabéu.