El Barça confia a poder repoblar el vestidor amb nou talent gràcies a les palanques
El Barça confia a poder repoblar el vestidor amb nou talent gràcies a les palanques
Barça

Quants milions de les palanques podrà el Barça destinar a fitxatges?

De no voler sentir a parlar de CVC el club passarà a tenir-hi dos acords. Un de col·lectiu i un de particular, a canvi de 540 milions, a banda dels 300 que provindran de la venda del marxandatge, però no tots seran per fitxar

Redacció Esport3Actualitzat

El 16 de juny els socis compromissaris del FC Barcelona votaran, i molt probablement aprovaran, en assemblea les dues solucions econòmiques que han de sanejar la malmesa economia del club. L'activació de les anomenades "palanques", a canvi de la venda d'actius en les àrees de marxandatge i drets televisius, permetrà ingressar fins a 840 milions d'euros de forma ràpida, que no immediata.

Desprendre's del 49% de BLM, l'empresa de "retail" amb què el Barça gestiona les botigues, reportarà 300 milions a les arques del club, però la formalització de la venda no es produirà abans del 30 de juny, la data límit que té l'entitat per evitar tancar l'exercici 2021-22 amb pèrdues. En aquest punt, i davant la necessitat imperiosa de quadrar el pressupost abans del dia D, els executius del Barça porten temps treballant en la recerca de l'operació de venda dels drets televisius més sucosa per als seus interessos. I la fórmula que han trobat podria significar l'ingrés de 540 milions després d'un canvi de posició respecte de l'estiu passat.

Deu mesos després de la marxa de Messi, CVC es converteix en l'aliat inesperat

De no voler signar l'acord de LaLiga Impulso per acceptar els diners de CVC, i apuntar a aquest factor com el motiu per no poder retenir Messi l'estiu del 2021, el Barça podria passar el 2022 a tenir dos acords amb el fons d'inversió. El club no ha trobat una millor opció al mercat per col·locar una part dels drets televisius i ara mateix està disposat a cedir-li fins a un màxim del 25%.

En concret, es treballa en una fórmula mixta, com detalla el portal especialitzat 2playbook. D'una banda, arribaran 270 milions a través d'un préstec que computarà com a deute, la via que han utilitzat els 37 equips que s'han acollit a LaLiga Impulso (la denominació que rep el projecte de repartiment dels 2.000 milions de CVC per part de l'òrgan que presideix Javier Tebas). De l'altra, n'arribaran 270 més fruit d'una inversió extra del mateix fons CVC. Seria un tracte al marge de la resta de clubs de l'Estat, per fer-se amb un 10% addicional dels drets televisius del campionat domèstic per un període de 50 anys.

Això sí, per posar-se aquest vestit a mida que computarà com a ingrés, la directiva de Laporta haurà de renunciar de forma explícita al projecte de la Superlliga.

Però quants d'aquests milions serviran per fitxar?

De tots aquests 840 milions que podrien entrar, els primers que es podran utilitzar seran els 270 de l'acord amb LaLiga. I s'hauran de distribuir així:

  • Un 70% (189 milions) s'hauran de destinar a infraestructures com l'Espai Barça.
  • Un 15% (40,5 milions) han de servir per eixugar pèrdues derivades del coronavirus.
  • El 15% restant (40,5 milions) serà el que permeti augmentar el límit salarial de la plantilla i poder inscriure els fitxatges de l'ivorià Kessié i del danès Christensen i anar pel gran objectiu del mercat d'estiu, el polonès Robert Lewandowski.
Anar al contingut