El Camp Nou celebrarà la setena edició de la Diada del Soci Solidari
Barça

El Barça celebrarà contra el Múrcia la setena edició de la Diada del Soci Solidari

Aquesta iniciativa vol esperonar els socis que decideixin no anar a l'estadi a cedir gratuïtament el seu seient. Les localitats que s'alliberen es distribueixen entre persones de col·lectius socials amb dificultats o en risc d'exclusió social.

Actualitzat

El Barça afronta aquest dimecres la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei contra el Múrcia amb un repte més social que esportiu: omplir de solidaritat el Camp Nou. El club blaugrana celebra la setena edició de la Diada del Soci Solidari i espera que l'horari del partit, dos quarts de 8 del vespre, ajudi a batre tots els rècords. Tot plegat per treure algun profit d'un dels partits, a priori, menys interessants de l'any a l'estadi.

El cas és que la tornada de setzens de la Copa sempre és difícil de vendre. El Barça juga sempre contra equips de segona divisió B i després d'haver deixat pràcticament sentenciada l'eliminatòria. S'hi afegeix a més que és un partit entre setmana i on l'entrenador aprofita per donar descans als jugadors més carregats de minuts. En el cas de demà, per exemple, fins a 8 titulars de Mestalla tindran festa.

Per això des de fa ja set temporades el Barça ha establert la Diada del Soci Solidari, on demanen al soci que decideix no anar a aquest partit que cedeixi gratuïtament el seu seient. Aleshores aquestes localitats es distribueixen entre persones que pertanyen a col·lectius socials amb dificultats o en risc d'exclusió social, que generalment no tenen l'oportunitat d'anar al Camp Nou. Una diada solidària que organitza l'Àrea Social del Club amb la col·laboració de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, la Creu Roja, La Fundació Barça i la Confederació Mundial de Penyes.

S'espera que l'assistència s'acosti als 70.000 espectadors o fins i tot que se superi aquesta xifra. Sobretot perquè l'hora pot afavorir-ho. En les dues darreres edicions de la Diada del Soci Solidari ja es van aconseguir assistències notables. L'any passat contra l'Hèrcules es van fregar els 65.000 espectadors malgrat que el partit era a les 10 de la nit i fa dos es van superar les 67.000 persones al partit contra el Villanovense que es va disputar a les 8 del vespre. Per tant una hora similar a la de demà.

Aprofitant aquesta diada també es farà al voltant de l'estadi una recollida d'aliments, es recolliran signatures per reclamar a l'ONU que proclami el Dia Mundial de l'Accessibilitat i, finalment, l'equip es farà una fotografia abans del partit amb joves amb Síndrome de Down. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut