Barça

El Barça bat el rècord absolut, té cinc punts més que la temporada passada a aquestes altures

Pep Guardiola firmarà demà la renovació del seu contracte fins al 2012. Una renovació que el tècnic s'ha guanyat a pols, ja que l'equip cada any se supera a si mateix. La frase és seva: "De l'excepcionalitat n'estan fent la normalitat". I no és normal anar polvoritzant contínuament els registres. Cada temporada que passa el Barça juga millor i de manera més efectiva. I no hi ha jornada que l'equip blaugrana no aconsegueixi esmicolar un rècord. El de diumenge va millorar la puntuació històrica de la Lliga en la jornada 24. Un total de 65 punts que han superat els 61 i 60 aconseguits les dues temporades anteriors.

Actualitzat
Amb la victòria contra l'Athletic de Bilbao, el Barça va sumar la victòria número 21 a la Lliga. Només ha cedit una derrota i dos empats. Tot plegat fa que, un any més, el Barça de Guardiola superi les seves pròpies xifres.

El primer any de Guardiola a la banqueta, en aquesta mateixa jornada 24, el Barça havia sumat 60 punts, set més que el Reial Madrid, havia marcat 71 gols i n'havia encaixat 20. La temporada passada, després de 24 partits, tenia un punt més, 61, només dos d'avantatge sobre els blancs, i havia fet 59 gols i n'havia encaixat 14. Aquest any s'ha tornat a superar. Els 24 partits han suposat un nou rècord de punts, 65, cinc més que el Reial Madrid. Ha marcat 73 gols, i només n'ha encaixat 13, és a dir, els millors registres des que Guardiola s'asseu a la banqueta del Barça.

Aquestes 21 victòries han arribat en partits còmodes o en partits més complicats, com el de diumenge contra l'Athletic de Bilbao. No va ser una gran golejada. De fet, el Barça es va quedar per sota de la mitjana d'aquesta temporada, que és de més de tres gols per partit.

I en això, hi té molt a veure la davantera. La temporada 2008-2009, a aquestes alçades de la Lliga, Messi havia fet 16 gols; Eto'o, 23, i Henry, 12. En total, 51. La temporada passada, Messi n'havia fet 17; Ibrahimovic, 12, i Pedro, 7. En total, 36. I aquesta, el rècord es torna a trencar. Messi n'ha fet més que mai, 25; Villa ja en suma 16, i Pedro s'ha enfilat fins a 12. En total, 53. Tot plegat, un ball de xifres que permet encarar amb optimisme les 14 jornades de Lliga que queden, a part de la Lliga de Campions i la Copa, el títol que ara mateix és més a prop.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut