El Barça B trenca una ratxa de set jornades sense guanyar al camp del Salamanca (2-3)

El Barça B ha tornat a guanyar dos mesos després. El filial blaugrana ha trencat una ratxa de set jornades sense conèixer la victòria amb un triomf al camp del Salamanca amb remuntada inclosa (2-3). Els locals s'han avançat per mitjà d'Héctor Yuste però Sergi Roberto, abans del descans, i Rafinha, en l'inici de la represa, han capgirat el resultat advers. Jonathan Soriano semblava deixar el partit vist per a sentència amb l'1 a 3 però Brian Sarmiento ha retallat distàncies per als locals i ha posat incertesa al tram final, tot i que la victòria blaugrana no ha perillat.

Abans de començar el partit, el segon entrenador del Barça B, Joan Barbarà, ha rebut l'homenatge del públic del Nuevo Helmántico de Salamanca, equip on va militar durant nou temporades en la seva època de futbolista. Els locals han començat dominant i Héctor Yuste ha donat el primer avís amb un cop de cap que s'ha estavellat al travesser. Però poc després, de nou Héctor Yuste, en el minut 10, ha fet l'1 a 0 amb un cop de cap molt ajustat que Rubén Miño no ha pogut desviar.

Després d'un mal inici, el filial blaugrana ha reaccionat i s'ha fet amb el control del joc. Els homes de Luis Enrique s'han abocat en busca de l'empat però s'han topat amb un inspirat Biel Ribas. El porter mallorquí, format a la cantera de l'Espanyol, ha evitat amb les seves aturades la igualada visitant. Però la insistència del Barça B ha tingut el seu premi en el minut 33, quan Sergi Roberto ha culminat una gran jugada personal amb un xut des de la frontal per establir l'1 a 1. En aquest acció, el migcampista de Reus s'ha lesionat i ha estat substituït per Rafa Alcántara, germà de Thiago, que poc abans del descans ha estat a punt de fer el segon.

Rafinha s'estrena com a golejador

En la represa, el filial blaugrana ha incrementat el seu domini i Nolito i Ilie han desaprofitat clares ocasions per desfer l'empat. Però ha estat el jove Rafa Alcántara, Rafinha a la samarreta, qui ha fet l'1 a 2 en el minut 63 i s'ha estrenat com a golejador a la Segona Divisió. El partit encara s'ha posat més coll avall quan, sis minuts després, Jonathan Soriano ha fet el tercer. Semblava el gol de la sentència però l'allau de joc dels homes de Luis Enrique no ha tingut més recompensa, tot al contrari, ja que l'exgironí Brian Sarmiento els ha fet patir quan ha retallat distàncies poc després. Tot i la incertesa dels últims minuts, el Barça B ha pogut trencar una ratxa de set jornades consecutives sense guanyar mentre que els locals han encadenat la sisena derrota consecutiva.