Futbol Internacional

Diego Armando Maradona juga en un partit amistós que commemora la sobirania marroquina sobre el Sàhara Occidental

L'antiga estrella del futbol va participar en un partit de futbol amistós en suport de la sobirania marroquina del Sàhara Occidental. Conscient o no del que feia, Maradona va prendre part en el conflicte

Actualitzat

Diego Armando Maradona ha estat aclamat a Al-Aaiun, on ha anat per jugar en un partit amistós entre un equip de velles glòries internacionals (d'Europa, Àfrica i Amèrica Llatina) i un altre d'àrabs. L'argentí ha aguantat 20 minuts sobre la gespa després de fer una volta triomfal a l'estadi Sheikh Mohamed Laghdaf, i fins i tot ha marcat un gol, amb la complicitat de l'equip rival, molt ovacionat pels espectadors. Una vegada ha estat substituït, Maradona no s'ha quedat a veure la segona part i ha marxat a l'aeroport.

El partit de futbol s'ha fet per commemorar el quarantè aniversari de la Marxa Verda, una ocupació pacífica ordenada a partir del 6 de novembre del 1975 pel rei Hassan II del Marroc a càrrec de 350.000 dels seus súbdits per reclamar la seva sobirania sobre el Sàhara Occidental, llavors colònia espanyola. Els civils anaven escortats per 20.000 soldats marroquins. Maradona no s'ha pronunciat sobre el conflicte que des de llavors enfronta al país magrebí amb els independentistes del Sàhara, però sí que ha deixat imatges curioses en el seu pas pel territori africà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut