Nairo Quintana celebra la victòria a Calp
ciclisme

Bomba al mercat ciclista: Quintana torna al Movistar després de 5 anys i una sanció per dopatge

Per a l'equip navarrès és una oportunitat que els permetrà sumar un nou cap de files

Redacció Esport3Actualitzat

Pocs moviments del mercat ciclista han sorprès tant. Aquest dissabte a primera hora, l'equip Movistar feia oficial el "retorn a casa" de Nairo Quintana. Amb 33 anys, el ciclista colombià es reintegra a l'equip on va córrer durant set temporades i ho fa cinc anys després de marxar al francès Arquea, el seu últim equip.

Aquest últim curs no ha pogut competir perquè va donar positiu per dopatge en el Tour de França de l'any passat, una notícia que es va saber just abans de començar la Vuelta del 2022. El positiu de Quintana va ser per Tramadol, un fàrmac totalment prohibit a partir del 2024 que deriva dels opioides i actua sobre el sistema nerviós central per alleugerir situacions de dolor intens.

Per a l'equip navarrès, la tornada de Quintana, vencedor del Giro i la Vuelta i tres vegades podi del Tour de França amb el mallot del Movistar, s'havia presentat com una oportunitat de mercat després de frustrar-se el fitxatge del jove d'Ineos Carlos Rodríguez, renovat amb els anglesos com a premi per una gran campanya. Amb Quintana, els d'Eusebio Unzué sumen un nou cap de files a una estructura que ja compta com a líders amb Enric Mas i la promesa, també colombiana, Einer Rubio.

La polèmica amb Ferrariman

A Nairo se li presenta una temporada per escriure noves gestes a la carretera i deixar enrere l'any sense dorsal. Per no perdre la forma s'ha entrenat en solitari per Andorra, on viu i on va ser notícia per un incident amb el polèmic Ferrariman, l'usuari del país dels Pirineus que manté una croada contra els ciclistes i que havia sucat pa amb la notícia del seu dòping.  

Anar al contingut