Carlos Rodríguez ha guanyat a Mallabia gràcies a l'esforç de Marc Soler
Ciclisme

Carlos Rodríguez s'imposa a Mallabia i Evenepoel és el nou líder de la Itzulia

La cinquena etapa de la Volta al País Basc ha capgirat completament la classificació general. Roglic s'ha enfonsat i el jove belga és el nou líder, després d'una jornada en què Marc Soler ho ha fet tot per aconseguir la victòria, sense sort

Arcadi AlibésActualitzat

Marc Soler ha posat pòtes enlaire la Volta al País Basc protagonitzant una escapada en companyia de Carlos Rodríguez. El català, però, ha estat qui ha portat tot el pes de l'escapada, ja que el jove corredor de l'Ineos no li ha donat cap relleu, complint ordres d'equip.

Quan els dos corredors tenien ja molt a prop el grup principal, Rodríguez ha marxat tot sol, sense que Soler, ja sense forces, pogués fer res per seguir-lo. L'andalús ha aconseguit la victòria amb 7 segons de marge sobre el seu company d'equip Daniel Felipe Martínez, el més ràpid d'un selecte grupet que s'havia format i en què, sorprenentment, no hi havia el fins avui líder Primoz Roglic.

La tercera posició ha estat per al belga Remco Evenepoel, que passa a ser el nou líder de la Itzulia, amb dos segons de marge sobre Martínez. Marc Soler ha pogut pujar a la desena posició.

La prova s'acaba demà amb la tradicional pujada al santuari d'Arrate, que es podrà veure en directe, com cada dia, pel canal Esport3, a partir de dos quarts de quatre de la tarda.

 

Anar al contingut