Futbol

Barça i Athletic veuen bé jugar la final de Copa al Santiago Bernabéu però el Reial Madrid no

Tant el Barça com l'Athletic voldrien jugar la final del 30 de maig al Santiago Bernabéu per poder desplaçar més aficionats. Però tot i que no hi ha gaire alternatives, no està clar que s'acabi jugant a l'estadi madridista

Actualitzat

Un cop es coneixen els dos finalistes de la Copa del Rei, queda per establir quina serà la seu de la final, prevista per al dissabte 30 de maig. Tant Barça com Athletic estan d'acord a disputar el partit en una seu neutral.

L'estadi Santiago Bernabéu, per aforament i per facilitat de desplaçament tant des de Barcelona com des de Bilbao, és una opció preferida pels dos clubs. Però el Reial Madrid, que ja va evitar el 2012 una final al seu camp amb els mateixos protagonistes al·legant unes obres en uns lavabos, no sembla gaire predisposat a cedir el seu camp. El club blanc no es pronunciarà al respecte si no és estrictament necessari.

El diari "As" apunta que el Reial Madrid podria al·legar que en aquella data es juga la promoció d'ascens a Segona A. En aquests casos el club blanc cedeix l'estadi al filial perquè tingui més suport de l'afició. El que falta per confirmar, però, és que l'equip de Zinedine Zidane es classifiqui per a la promoció d'ascens -actualment és segon del seu grup- i que en aquella data jugui com a local. Però l'excusa podria valer.

Mestalla, l'alternativa

La seu de la final es decidirà en una sèrie de reunions entre els dos equips finalistes i la Federació Espanyola, i posteriorment amb el club propietari de la seu escollida. L'estadi de Mestalla, on es va jugar la penúltima final entre Barça i Athletic, ja s'ha postulat. Sembla que és l'única alternativa viable al Bernabéu, juntament amb l'estadi de La Cartuja, a Sevilla, que té un aforament menor.

Tant l'estadi Vicente Calderón, seu de la final del 2012, com l'estadi Lluís Companys estan descartats perquè acullen concerts d'AC/DC en els dies anterior i posterior a la final. I ni els clubs ni la mateixa federació veu amb bons ulls celebrar la final al camp d'un dels dos finalistes, la qual cosa descarta també el Camp Nou i San Mamés

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut