Una imatge de l'estadi del CF Badalona, a Montigalà
Una imatge de l'estadi del CF Badalona, a Montigalà (@CF_Badalona)
Futbol

Badalona, a punt de mantenir un equip a Segona RFEF a través del Costa Brava

Un grup de directius del conjunt escapulat està a punt de tancar un acord per fer-se amb la majoria accionarial de l'entitat empordanesa. L'equip resultant canviarà de nom i, durant una temporada, hi haurà dos Badalones abans que els dos clubs es fusionin

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

El Badalona podrà continuar jugant aquesta temporada a la Segona Federació, la quarta categoria del futbol espanyol, tot i haver baixat esportivament. Segons ha pogut saber Esport3, en l'assemblea informativa que ha convocat per aquest dimecres al vespre el club escapulat, està previst que s'anunciï l'adquisició de la majoria de les accions de la UE Costa Brava per part d'un grup de directius de l'entitat badalonina. L'equip, que competeix a la Segona Federació, portarà el nom de Badalona i deixarà el de Costa Brava, tot i que encara no se n'ha acordat la denominació.

Els jugadors del Badalona demanen perdó als seus aficionats després del descens (@CF_Badalona)

Amb tot, aquesta operació, de moment, no comportarà que es reverteixin alguns dels descensos no compensats que s'han produït en el futbol català a partir de la Tercera RFEF. El Badalona mantindrà, aquesta temporada, l'equip que va descendir a la cinquena divisió del futbol espanyol, en principi conservant la denominació històrica del club. Formalment, doncs, seran dues entitats independents, però la intenció és que durant la propera campanya (ara no hi ha temps material) es dugui a terme el procés de fusió de les dues societats.

El Cerdanyola encara manté una lleugera esperança de recuperar la Segona RFEF (@CerdanyolaFC)

D'altra banda, segons ha confirmat a Esport3 el president de la Federació Catalana, Joan Soteras, si fins al 18 de juliol hi hagués algun problema en la inscripció d'algun dels equips que han de militar per drets esportius a la Segona RFEF, el primer club que se'n beneficiaria seria el Cerdanyola, també descendit. Així, si el Girona volgués obtenir una plaça per al seu filial a la Segona RFEF, no podria ser per mèrits esportius. El filial gironí va quedar eliminat per l'Olot en l'últim partit de la fase catalana d'ascens.

Anar al contingut