Futbol internacional

Avui arrenca la Premier League amb el Chelsea i el Manchester United com a principals favorits

Avui arrenca la temporada 2010-2011 a la Premier League. Amb el Chelsea com a actual campió i màxim favorit, molts són els equips que s'han reforçat per intentar desbancar l'equip del magnat rus Roman Abrahamovic. El Manchester United, l'Arsenal i el Liverpool seran els seus principals rivals de cara al títol de lliga. Mentre que el Manchester City, amb els seus flagrants fitxatges, intentarà colar-se entre aquests aspirants. El Tottenham i l'Aston Villa poden ser també "outsiders" importants aquesta temporada. La competició ve marcada per les diferències econòmiques i esportives entre els clubs de la Premier, objecte de grans inversors estrangers.

Actualitzat
La temporada passada, el Chelsea va fer el doblet, Premier i Cup. Aquest estiu, el club de Roman Abrahamovic, el seu multimilionari propietari, només s'ha gastat 28 milions d'euros per reforçar l'equip. L'arribada de l'ex del Liverpool Yossi Benayoun i del defensa del Benfica Ramires no sembla que compensi les baixes que ha tingut el conjunt de Carlo Ancelotti, que ha perdut jugadors com Joe Cole, Deco, Ballack i Ricardo Carvalho.

Chelsea, favorit a les apostes

Les apostes britàniques donen l'equip de Stamford Bridge com a gran favorit al títol. Al darrere se situa el Manchester United. Els d'Alex Ferguson han incorporat el "Chicharito" Hernández, un mexicà amb bon olfacte golejador, i Bebe, una promesa portuguesa semidesconeguda. Ferguson ja ha deixat clar que el gran objectiu per aquesta temporada no és la lliga, sinó tornar a aixecar la Champions després de tres anys sense fer-ho. Altres eterns candidats al títol de lliga semblen estar per sota d'aquests dos equips. L'Arsenal ha pogut mantenir l'eix sobre el qual s'aguanta el projecte amb la continuïtat de Cesc. Arsène Wenger ha apuntalat l'equip amb el davanter marroquí Chamakh i amb el defensa polonès Koscielny. Mentre que el Liverpool, ara com ara, és una incògnita. L'equip d'Anfield afronta una etapa de transició després de l'adéu de Rafa Benítez i de l'arribada de l'exentrenador del Fulham, Roy Hugdson. A més, el seu home gol, Fernando Torres, està lesionat i no podrà començar la temporada. Christian Poulsen és l'últim fitxatge de l'equip de Liverpool i arriba per cobrir la possible sortida de Mascherano. Caldrà veure com afecta l'equip tots els rumors de la possible venda del club a uns inversors asiàtics.

El Manchester City, el que ha gastat més

Per trencar el domini de Chelsea i United, el Manchester City ha invertit gairebé cent milions d'euros. L'equip de Mancini ha fitxat l'exblaugrana Touré Yaya, l'ex del València David Silva, el rus Kolarev, l'alemany Boateng i tot un campió d'Europa com Mario Balotelli. Amb aquests noms ningú dubta que els de Roberto Mancini compten amb la millor plantilla del campionat.

Molt consideren la Premier com la millor lliga de futbol. El cert és que en els últims anys ha atret un bon nombre d'inversors estrangers que amb els seus diners han fitxat moltes de les estrelles del futbol mundial. Quatre equips estan controlats per nord-americans: el Manchester United, el Liverpool, l'Aston Villa i el Sunderland. I cinc per originaris d'altres països: Chelsea (Rússia), Portsmouth (Hong Kong), Manchester City (Kuwait), Fulham (Egipte), Birmingham (Hong Kong) i West Ham (Islàndia). Això ha anat en detriment de la competitivitat del campionat, que es veu ressentida per l'enorme diferència entre els clubs més poderosos i els més modestos.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut