Alexia, un gol per a la història
Alèxia en una imatge del partit contra l'Atlètic de Madrid (@LigaF_oficial)

Alèxia, un gol per a la història i per refermar el liderat de la Lliga (0-1)

Victòria del Barça davant l'Atlètic de Madrid per la mínima amb un gol d'Alèia, que amb 182 gols es converteix en la màxima golejadora de la història blaugrana

Josep CochActualitzat

El retrobament amb Anna Crnogorcevic, ara "colchonera", ha estat un dels al·licients en un dels grans partits de la Lliga F, Atlètic de Madrid-Barça. Plantejament ultradefensiu de l'Atlètic de Madrid, que esperava el Barça acumulant jugadores a la rodalia de l'àrea, tancant bé les línies de passada. El Barça, de mica en mica, ha anat tancant a la seva àrea les madrilenyes, però sense generar ocasiones de perill a la porteria de Lola Gallardo. En el minut 36, Mapi ha rebut un cop de colze de Van Dongen i la central aragonesa ha hagut de ser retirada del camp a causa d'una hemorràgia en obrir-se la cella. Mapi ha tornat a la gespa amb un embenatge per protegir la ferida.

La segona part ha començat amb una ocasió de Patri Guijarro, però la seva rematada des del punt de penal l'ha aturat en dos temps Lola Gallardo. El Barça havia fet el primer avís, però en el segon, en el 51, ja no ha perdonat. Passada filtrada d'Esmee Brugts​ a Patri Guiijarro que ha assistit Alèxia perquè superés per sota Lola Gallardo. Un gol amb història, ja que és el 182è que marca amb la samarreta blaugrana, desempatant amb Jennifer Hermoso, amb qui compartia la fita de màxima golejadora històrica del Barça .

Les de Jonatan Giráldez han insistit, i en el 56 ha estat Lucy Bronze qui ha posat a prova Gallardo, que ha rebutjat a córner. En el minut 63 ha tornat als terrenys de joc Salma Paralluelo, recuperada de la distensió que tenia a la càpsula del genoll. Són els seus primers minuts a la Lliga aquesta temporada. En el minut 76, Alèxia s'ha retirat del camp enmig dels aplaudiments dels seguidors que omplien les graderies del Centro Deportivo Civitas d'Alcalá de Henares.

En el 87, Sheila ha pogut marcar el gol de l'empat amb una ràpida contra en què ha agafat l'esquena de la defensa blaugrana, però Cata Coll ha fet una gran aturada i ha evitat l'1 a 1 que ja cantaven els seguidors de les "colchoneras". En els darrers minuts, l'Atlètic ha posat setge a la porteria del Barça, però sense que Cata Coll hagi hagut d'intervenir.

Tres punts molt importants per a les blaugranes, que surten reforçades i mantenint el lideratge.