Alèxia, al Johan Cruyff (@FCBFemeni)
Alèxia, al Johan Cruyff (@FCBFemeni)
Barça

Alèxia i Mapi, les prioritats d'un Barça a la recerca del relleu de Markel Zubizarreta

Han quedat aparcades, en canvi, altres renovacions, com la de Mariona o Sandra Paños, tot i la voluntat que continuïn vestint de blaugrana. El club encara busca algú que assumeixi el càrrec de director esportiu

Àlex CastellsActualitzat

Amb la sortida de Makel Zubizarreta, el càrrec de mànager esportiu del Barça femení ha quedat vacant. El club treballa, des de fa unes setmanes, en la recerca del seu relleu. Sense èxit, fins ara. Sense director esportiu, la gestió ha quedat en mans dels executius del club. Així, per exemple, la setmana passada es va firmar la renovació de Patri Guijarro. En la foto, apareixien el president Laporta i el directiu Xavi Puig.

Era una operació que havia deixat tancada el mateix Zubizarreta abans d'abandonar el Barça. Sobre la taula, però, encara hi ha moltes carpetes pendents. I són cabdals en el projecte del femení. Fins a vuit jugadores, a més de l'entrenador Jonatan Giráldez, acaben contracte l'estiu que ve. És urgent, per tant, avançar en algunes negociacions.

Amb el tècnic, ja està tot encaminat per arribar a un acord i ampliar la seva vinculació. En parlava divendres passat en una entrevista a l'"Onze", d'Esport3. L'entesa serà fàcil.

"El club m'ha comunicat que volen que continuï, és la intenció. No és un tema prioritari per mi, encara tinc fam, no em serveix viure de rendes."

Entre les jugadores en l'últim any de contracte, n'hi ha dues que, des del club, entenen com a prioritàries: Alèxia Putellas i Mapi León. De fet, ja han començat les negociacions per garantir-ne la continuïtat. El Barça no esperarà a tenir escollit el nou director esportiu, o directora esportiva, per lligar-les.

Mariona o Paños, sense pressa

En canvi, han quedat aparcades les altres renovacions pendents. I n'hi ha que són de jugadores de pes, com Mariona Caldentey, indiscutible per a Giráldez gràcies a la seva versatilitat. Mentre Zubizarreta era al despatx de la Ciutat Esportiva, tenien emparaulades les condicions per ampliar el seu contracte i fins i tot hi havia una oferta sobre la taula. Ha quedat en suspens, com en el cas de Sandra Paños o Marta Torrejón, una de les capitanes. La voluntat del club és que continuïn vestint de blaugrana.

Tampoc hi ha pressa per tractar les renovacions de les altres tres jugadores que tenen firmat fins al 30 de juny del 2024. Són Lucy Bronze, Asisat Oshoala i Gemma Font. El substitut de Zubizarreta, quan arribi, es trobarà molta feina per fer... i, segurament, molta feina feta. La continuïtat d'Alèxia i Mapi no està en discussió.

Anar al contingut