Barça

Afellay és operat del lligament encreuat del genoll esquerre i estarà uns sis mesos de baixa

El davanter holandès del Barça Ibrahim Afellay estarà 6 mesos de baixa després de l'operació al lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Els doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna van explicar en roda de premsa l'abast de la lesió. Mentrestant, Éric Abidal, que es va fer una lesió muscular a la cama dreta a El Molinón i que haurà d'estar entre 7 i 10 dies de baixa, s'haurà d'incorporar a la selecció francesa perquè els seus metges valorin el cas. Recordem que aquest cap de setmana no hi ha Lliga pels compromisos internacionals de seleccions. 14 jugadors blaugrana marxen aquests dies amb les seleccions.

Actualitzat
L'holandès Ibrahim Afellay estarà sis mesos de baixa després que l'han operat del trencament total del lligament encreuat anterior del genoll esquerre, que es va produir fa deu dies durant un entrenament del FC Barcelona. Amb aquest període de convalescència, el jugador ha dit pràcticament adéu a la temporada, en espera de si al final de la seva recuperació pot estar disponible per participar amb Holanda en l'Eurocopa de l'estiu.

Després de l'operació, que va ser un èxit i va durar 50 minuts, el doctor que l'ha intervingut, Ramon Cugat, i el metge del FC Barcelona, Ricard Pruna, van comparèixer al Camp Nou per explicar davant els mitjans la situació del futbolista, així com de la resta de jugadors blaugrana que també estan lesionats al mateix múscul, el lligament encreuat anterior. Per Cugat, el període òptim de recuperació en el cas d'un trencament total hauria de ser de "dos anys", però entén que el nivell dels professionals de futbol permet una reaparició de sis mesos, encara que va advertir que als Estats Units en aquest tipus de lesió "no es permet jugar abans dels nou mesos de recuperació".
 
Cugat va explicar que a Afellay l'han operat deu dies després de lesionar-se (22 de setembre) perquè tenia el genoll "molt adolorit i tenia molta sang", i fins que no s'ha refredat, no se li ha pogut practicar l'artroscòpia. Afellay estarà entre tres i cinc dies a la clínica on l'han operat i en els dos primers mesos estarà a càrrec d'un fisioterapeuta. Durant aquest període, anirà amb crosses. En els dos mesos següents s'espera que ja pugui entrar al gimnàs per recuperar la força, mentre que en la recta final s'incorporarà al camp d'entrenament, després d'haver adquirit també mobilitat. El Barça considera que un cop transcorreguda la fase crítica, després dels dos o tres primers mesos, el jugador podria tenir algunes setmanes per visitar la seva família, acompanyat d'un fisioterapeuta, i sempre que el genoll millori.

Iniesta rebrà l'alta aquesta setmana

El migcampista manxec rebrà aquesta setmana l'alta mèdica del trencament al bíceps femoral de la cama dreta que es va fer el 13 de setembre. Així ho va confirmar el metge del FC Barcelona, Ricard Pruna, tot i que no va concretar-ne el dia. Pruna va descartar que les sis lesions al bíceps femoral tinguin alguna cosa a veure amb la tradició que s'ha imposat els últims anys al Barcelona de fer pretemporades una mica menys exigents en l'aspecte físic per estar més disponibles en les gires de promoció de l'equip en altres continents.

Va recordar que l'any en què el Barcelona va signar el triplet, en la temporada 2008-2009, l'equip blaugrana va fer també una estada del mateix perfil que les anteriors i que només va tenir set lesions musculars en tot l'any. "Que tinguem sis lesions al mateix múscul no és ni casualitat ni mala sort. El món del futbol va lligat a les lesions i en tots els equips, i més en clubs amb el nivell d'exigència del calendari del Barça", va raonar.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut