Barça

El Barça no falla a El Molinón i assalta el liderat de la Lliga (0-1)

El Barça no va fallar en la seva visita a El Molinón i va sumar una victòria al camp de l'Sporting de Gijón que el situa com a nou líder de Primera Divisió empatat a punts amb el sorprenent Llevant. En un partit més efectiu que brillant, els blaugranes es van imposar amb un solitari gol d'Adriano en el minut 11 de la primera part. En la versió més terrenal que es recorda del Barça en els últims temps, els homes de Guardiola no van ser capaços de rematar el duel amb un segon gol però tampoc van haver de patir per obtenir un triomf davant el cuer. Abidal, que es va haver de retirar amb una contractura al bíceps femoral de la cama dreta, estarà entre set i deu dies de baixa.

Actualitzat
Pep Guardiola va tornar a apostar per un equip molt ofensiu per a la visita del Barça a El Molinón. Amb Puyol i Piqué d'inici a la banqueta, els blaugranes van jugar novament amb una defensa de tres formada per Alves, Mascherano i Abidal i amb les bandes molt obertes per intentar desfer la teranyina defensiva dissenyada per Manolo Preciado.

Els primers minuts van ser un monòleg blaugrana, amb una possessió gairebé del 80% i un Sporting tancat a la seva àrea. David Villa, en el seu retorn a Gijón, va fer el primer avís amb un xut desviat. I poc després, el clar domini del Barça va trobar el premi del gol. Xavi va estavellar un xut al pal i Adriano en va aprofitar el refús per inaugurar el marcador al minut 11 i, d'aquesta manera, es va estrenar com a golejador a la Lliga amb la samarreta blaugrana.

Tot i els ànims de l'afició local, com sempre incansable, l'Sporting no va reaccionar i el Barça va estar a punt de fer el segon abans del primer quart d'hora. Juan Pablo, providencial, va desviar la rematada de Villa. L'allau de joc blaugrana va anar remetent a mesura que els locals van començar a avançar tímidament les línies i Messi, més imprecís del que és habitual, va mostrar la seva versió més terrenal. Això sí, deu minuts abans del descans, el crac argentí va ser objecte d'un clar penal comès per De las Cuevas que l'àrbitre es va empassar. L'únic avís dels asturians en els primers 45 minuts va ser un xut innocent de Canella que Valdés va aturar.

Ensopiment i lesió lleu d'Abidal

A la represa, el ritme va decaure encara més i el Barça, molt lent en les seves transicions ofensives, no va trobar el camí de la sentència. A més, tot just va començar la segona meitat, Abidal es va lesionar a la cuixa dreta i va haver de deixar el terreny de joc. Finalment, la lesió del lateral francès no va ser tan greu com semblava en un principi i només estarà entre set i deu dies de baixa per una contractura al bíceps femoral de la cama dreta. Un contratemps lleu que no amaga el greu problema que està tenint el Barça amb les lesions musculars en aquest inici de temporada.

Veient que el Barça no tenia el dia, l'Sporting es va creure que podia complicar les coses al millor equip del món, encara que els homes de Preciado pràcticament no van crear cap perill a la porteria de Valdés. Sense angoixes però també sense brillar, la versió més terrenal del Barça de Guardiola va sumar tres punts que li permeten assaltar el liderat de la classificació, empatat a punts amb el sorprenent Llevant, però amb una clara diferència de gols.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut