Jocs Olímpics

94 dels 285 esportistes de la delegació espanyola que viatgen a Pequín són catalans

El gruix de la delegació espanyola ja ha sortit cap a Pequín. Els esportistes han sortit carregats d'il·lusió i esperen tornar carregats de medalles. El bon moment de l'esport espanyol fa que les expectatives siguin més optimistes que mai. Dels 285 esportistes que participaran en els Jocs sota bandera espanyola, 94 són catalans, una tercera part. Catalunya és, amb molta diferència, la comunitat que més esportistes hi aporta.

Actualitzat

La primera delegació d'atletes espanyols ja fa camí a Pequín. Els atletes han sortit aquest matí de Barajas en un xàrter que en poc més de 13 hores els conduirà directament a Pequín. La terminal de l'aeroport es veia tota groga, amb uns esportistes que fins ahir no van recollir l'equipament oficial.

Entre els atletes hi ha debutants en uns Jocs, com l'Albert Rocas, i també de més experimentats, que es posen el llistó molt alt, com la Gemma Mengual, que espera dues medalles, o el Gervasi Deferr, que vol aconseguir el tercer or consecutiu.

Els catalans són majoria

Pau Gasol en bàsquet, Gervasi Deferr en gimnàstica, Gemma Mengual en natació sincronitzada, Josep Antoni Hermida en bicicleta de muntanya, o Juan Antonio Ramos en taekwondo, són entre d'altres els representants catalans més significatius.
I és que dels 285 atletes espanyols que disputaran els Jocs Olímpics de Pequín, un terç són catalans que participaran en 14 disciplines esportives. Així doncs, Catalunya aportarà 94 atletes, és a dir, gairebé un 33% del total de participants.

En segon lloc hi ha la Comunitat de Madrid, amb 40 participants, que representa un 14%. En tercer lloc, Andalusia, amb 25 i gairebé un 9%. El País Basc ocupa la quarta posició, amb 23 atletes, i el País Valencià és cinquè, amb 18. La resta de comunitats aporten un total de 85 participants. Melilla és l'única que no té cap representant.

Catalunya és, a més, la comunitat amb el nombre més alt de representants en atletisme, natació, waterpolo, natació sincronitzada, hoquei, bàsquet, ciclisme i hípica.

Anar al contingut