Michael Schumacher, celebrant una victòria amb Ferrari (Europa Press)
Michael Schumacher, celebrant una victòria amb Ferrari (Europa Press)
F1

10 anys de l'accident de Schumacher: els motius de la caiguda i nous secrets a la llum

Una dècada més tard, l'estat de l'expilot segueix sent un secret molt ben guardat i tampoc queden clars els motius de l'accident que li va canviar la vida

Xavi Francès SarabiaActualitzat

El 29 de desembre del 2013, ara fa just 10 anys, va cambiar radicalment la vida de la llegenda de la fòrmula 1 Michael Schumacher. El set vegades campió del món es va jugar la vida amb un monoplaça de fòrmula 1 en més de 300 Grans Premis, però va ser un accident esquiant el que va cambiar la seva vida per sempre.

La carrera de Schumacher com a pilot de F1 es va acabar al final del Mundial del 2012. L'escuderia Mercedes va anunciar que Lewis Hamilton seria el seu pilot i l'alemany es va quedar definitivament sense monoplaça per al 2013. A finals d'aquell mateix any, 'El Kàiser' va patir una greu caiguda mentre esquiava amb un dels seus fills als Alps francesos. Va caure mentre pràcticava esquí fora pistes i es va colpejar el cap.

Schumacher, amb Hamilton (Europa Press)
Schumacher, amb Hamilton (Europa Press)

Va ser traslladat d'urgència a l'hospital en estat crític i se li van detectar lesions molt greus al cervell. Després de dues operacions, Schumacher va quedar en coma induït durant uns quants mesos.

Un accident previ que ho pot haver canviat tot

Michael Schumacher va patir un accident quatre anys abans de la seva caiguda esquiant que podria ser la clau per entendre el que li va passar. L'any 2009 va patir una caiguda en moto a més de 200 quilòmetres per hora al circuit de Cartagena. 

Moment de l'accident de Schumacher a Cartagena de l'any 2009
Moment de l'accident de Schumacher a Cartagena de l'any 2009

El doctor Johannes Peil va assegurar després de l'accident als Alps que el cervell de l'alemany ja havia "quedat malmès" en la caiguda a Cartagena del 2009. Segons ell, la meitat dreta del seu cervell va quedar afectada i podria haver influït en el moment de la caiguda mentre esquiava quatre anys més tard.

10 anys ocult i d'un "cas sense esperança"

Sis mesos més tard de l'accident, Schumacher va sortir del coma. Després d'uns mesos en una clínica de rehabilitació va ser traslladat definitivament a la seva mansió de Gland, a Suïssa, on rep atenció mèdica. Alguns mitjans apunten que ell i la seva familia també es traslladen habitualment a Mallorca, on hi tenen una finca de grans dimensions. Una opció complicada, tenint en compte el secretisme en què sempre s'ha portat el seu estat actual.

Schumacher, en una de els seves escapades d'esquí
Schumacher, en una de els seves escapades d'esquí

La família va demanar privacitat, i des de llavors, ni s'ha tornat a veure el campió del món ni s'ha sabut pràcticament res del seu estat. L'any 2019, la família de l'alemany va emetre un comunicat en què assegurava que portaven la situació tal com volia l'expilot. 

"Poden estar segurs que segueix en les millors mans i que fem tot el possible per ajudar-lo. Entenguin, si us plau, que seguim els desitjos d'en Michael i que mantinguem una qüestió tan delicada com la seva salut, com sempre, en privat."

Un Mercedes per intentar ajudar en la seva recuperació

Durant aquests anys s'ha arribat a parlar d'una millora en l'estat de Schumacher. En els últims dies, s'ha conegut que fins i tot va arribar a utilitzar un Mercedes AMG per estimular el seu cervell. Es creia que amb sensacions i sons familiars, es podria avançar en el seu procés de recuperació.

Però totes les veus autoritzades de l'entorn de la família l'han donat sempre com "un cas perdut". Schumacher viu amb atenció mèdica diaria d'un equip de 15 persones.

L'últim ha estat el seu germà, també pilot, Ralf Schumacher. "Trobo a faltar el meu germà... Res és com abans", ha dit en una entrevista al diari Bild. El 3 de gener, un dels campions més grans de tota la història de l'esport complirà 55 anys.

Anar al contingut