Traca final de tempestes amb registres de 50 mm i noves calamarsades

Alberto AlcántaraActualitzat

S'ha acabat un episodi de tempestes que ha durat dos dies i ha deixat diverses mostres de temps violent. Dijous, els registres més abundants s'han registrat a la Selva, el Gironès, Osona, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat i el Garraf. S'han repetit les calamarsades i les ventades fortes en moments de xàfec.

Llamp al port d'Aiguadolç, Sitges(Jesús Rodríguez)

Segona part de l'episodi

Dijous ens va afectar la part menys activa de l'embossament d'aire fred, i la pel·lícula del dia va ser menys caòtica. De matinada va ploure una mica pel nord de la Costa Daurada i per la Costa Central. El matí va ser de pausa, i al migdia les tempestes van començar al terç nord. Amb el pas de les hores es van desplaçar en direcció sud-est. Aquí teniu un mapa dels registres totals acumulats durant la jornada.

 

Destaquem màxims de 51 mm a Riells, 46 mm a Arbúcies, 40 mm a Corbera, 38 mm a Olesa de Bonesvalls, 37 mm a l'aeroport de Girona, 34 mm al Parc Natural del Garraf, 30 mm a Sant Pere de Ribes, i quantitats d'entre 20 i 30 mm a Breda, Vic, Vallirana, Sitges, Solsona, el Puig Sesolles, Sant Martí Sacalm, Vacarisses o les Planes d'Hostoles.

També es van registrar algunes ventades, com els 71 km/h de Sitges o els 67 km/h de Vic, potser les tempestes més reportades, també acompanyades de calamarsa.

 

Altres zones del quadrant nord-est van rebre quantitats més minses de precipitació, com ara el Maresme o el Moianès. A l'Anoia o el Penedès també es van registrar calamarsades. Destaquem l'episodi de Masquefa.

 

 

Balanç de pluges de dimecres

La part més caòtica de l'episodi es va viure dimecres, amb grans aiguats a la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Vallès Occidental o el Baix Llobregat, i pedregades matinals al nord de la Costa Daurada.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut