La pluja de dos anys cau en 24 hores a Oman i Dubai i causa estralls i inundacions

Les pluges torrencials han causat 19 morts a Oman i una als Emirats Àrabs Units

Redacció MéteoActualitzat

Oman ha estat el país més afectat per les intenses pluges després de tres dies consecutius de pluges i que ahir es van acctentuar més a l'entorn del golf Pèrsic i que han tingut un balanç de 19 persones mortes, segons ha informat les autoritats d'emergència del país. Als Emirats Àrabs Units ha mort una persona en aquedar atrapat dins el seu vehicle en una inundació sobtada al nord del país. La pluja de dos anys han descarregat en només un dia.

Un embossament d'aire fred, amb característiques de gota freda, es va situar sobre el golf Pèrsic i va causar estralls, amb aiguats torrencials, entre Oman i Dubai.

Carrers de Dubai inundats

Les inundacions generalitzades a Dubai van paralitzar la ciutat. El principal aeroport internacional del país, un dels centres aeris més concorreguts del món, es va veure obligat a desviar tots els vols a altres aeroports durant 25 minuts a causa de les tempestes. L'aigua es va acumular en els carrers de la ciutat i en els centres comercials emblemàtics de Dubai Mall i Mall of the Emirates. Davant aquesta situació de pluges intenses les escoles ja estaven tancades als Emirats Àrabs Units i les classes no es reprendran fins dijous.

La pluja de dos anys ha caigut en només un dia. Si bé la pluja mitjana anual és d'uns 100 l/m², el centre nacional de meteorològica informat que van caure a Al Ain 254 l/m² en menys de 24 hores, dimarts. Aquesta és la màxima precipitació caiguda en 24 hores en el país des de 1949. A Dubai de l'aeroport van descarregar almenys 160 l/m². En algunes zones de l'interior dels Emirats Àrabs Units van recollir més de 80 mm en menys de 24 hores.

Tant el govern d'Oman com el dels Emirats afirmen que és probable que aquests aiguats estiguin associats al canvi climàtic que viu el planeta. Si bé és difícil determinar una correlació directa de fenòmens extrems individuals amb el canvi climàtic, els experts ja fa temps que van anunciant que l'escalfament del planeta augmenta la probabilitat de fenòmens meteorològics extrems.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut