Núvols a punt de descarregar a les costes del Garraf (Niel Delmar)

El segon dia amb fortes tempestes i pedregades a Catalunya, en imatges

No s'esperen més pluges intenses en cap punt del territori i la situació meteorològica canviarà a partir de demà, divendres, en què el sol tornarà a ser el principal protagonista

RedaccióActualitzat

Aquest dijous s'ha tornat a viure una jornada amb forts vents i pluges intenses en diferents punts del país, tot i que menys que ahir dimecres. De fet, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut aquesta matinada passada prop de 200 trucades relacionades amb aquests episodis de fortes pluges.

A Corbera de Llobregat, per exemple, s'han registrat aquest dijous 41 litres per metre quadrat; a Sant Pere de Ribes, 30; a Vallirana, 25,7, i a Vic, 25, lluny dels 100 que van caure el dia anterior a Olot.

Tot i això, ja no s'esperen més ruixats amb tanta intensitat en cap punt de territori. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la situació canviarà radicalment a partir d'aquest divendres i que el sol tornarà a ser el gran protagonista. Tanmateix, els Bombers avisen que la situació ja s'ha normalitzat i que entre les 7 i les 8 nmés han atès 8 avisos.

Com s'han repartit les pluges per tot el país

Els xàfecs han tornat a caure amb força aquest dijous en diferents punts del territori, que han afectat sobretot el litoral i el prelitoral central, on han vingut acompanyats de calamarsa.

A la zona de Malla, a la plana osonenca, els núvols de tempesta s'han estès ràpidament, tal com mostra aquesta imatge que abasta els termes de Malla i Taradell.

Núvols sobre els municipis osonencs de Malla i Taradell
Núvols sobre els municipis osonencs de Malla i Taradell (Marc Font)

Poc després, pluja i pedra a dojo, acumulada als terrats i als jardins.

La pedra acumulada a Malla, Osona
La pedra acumulada a Malla, Osona (Marc Font)

A la capital, Vic, a la 1 del migdia, els núvols han descarregat una forta pluja granulada que, de seguida, ha creat reguerons i bassals.

A la mateixa hora, una cortina d'aigua impulsada amb vent lateral descarregava a Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà.

A les 6 de la tarda el cel amenaçador també presagiava tempesta al Baix Penedès.

Cel a punt de descarregar pluja a Sant Quintí de Mediona, al Baix Penedès
Cel a punt de descarregar pluja a Sant Quintí de Mediona, al Baix Penedès (Xavi Navas)

Un panorama similar al Garraf, amb les capes nuvoloses sobre Sant Pere de Ribes. Ha estat entre les 5 i les 6 de la tarda quan la pluja ha descarregat amb més força en aquesta zona.

Que han acabat esdevenint pluja i pedra abundants...

I des de Sant Pere de Ribes, l'usuari de Twitter Niel Delmar també ens arriben aquestes imatges de la forta pedregada que ha caigut.

Continuant pel front litoral, al voltant de les 5 de la tarda, les imatges mostraven una pedregada de dimensions petites que acompanyava la pluja al Baix Llobregat. A Corbera han caigut 41 litres per metre quadrat aquest dijous.

A la mateixa comarca, s'han anat generalitzant les pluges:


Vols endarrerits a l'Aeroport del Prat

Mapa d'informació de les arribades a l'Aeroport del Prat (TV3)

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut