Tarda de núvols en augment pel sud

Augment de la inestabilitat. L'arribada d'una petita bossa d'aire fred reactivarà els ruixats al sector del Sistema Ibèric. Alguns xàfecs tocaran l'extrem sud de Catalunya a última hora.

Alberto AlcántaraActualitzat

Dilluns arriben petits canvis, en forma de pertorbació en les capes altes atmosfèriques, malgrat que en la superfície continuarà dominant l'anticicló. Els núvols augmentaran a la tarda, i els ruixats poden arribar a última hora al terç sud.

Sol i núvols

Hem tingut un matí amb predomini del sol, amb alguns núvols baixos residuals a primera hora cap a la vall d'Aran, i també cap al quadrant nord-est. A migdia ja arribaven pel sud bandes de núvols prims. Aquests núvols avançaran de sud a nord i deixaran el cel més enteranyinat. A més a més, creixeran nuvolades d'evolució al Pirineu, prelitoral i a punts de muntanya del nord-est. No esperem pluges. Cap al vespre, arribaran nuvolades més compactes cap a les Terres de l'Ebre, on entraran alguns ruixats puntuals però localment intensos. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per aquest motiu.

Pocs canvis tèrmics

Les temperatures mínimes han estat molt similars a les de diumenge, un pèl més baixes en general, tret de punts del Pirineu on han pujat. Les màximes pujaran un esglaó més, i els valors més alts quedaran al voltant dels 28 o 29ºC.

I dimarts...

Dimarts serà un dia variable. Els ruixats de l'extrem sud duraran durant el matí. A la tarda, poden caure al Pirineu. Hi haurà pocs canvis tèrmics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut