La torbonada deixa un cop de vent de 177 km/h i un rècord a l'aeroport de Palma
La torbonada deixa un cop de vent de 177 km/h i un rècord a l'aeroport de Palma

La torbonada deixa un cop de vent de 177 km/h i un rècord a l'aeroport de Palma

Alberto AlcántaraActualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La línia de torbonada que es va formar divendres, associada a la borrasca Hortense, va arribar a l'arxipèlag balear després de travessar Catalunya a tota velocitat. Mallorca va ser l'illa més afectada per les tempestes. Es va mesurar un cop de vent de més de 170 km/h i es va batre un rècord a l'aeroport de Palma.

 


Rècord a Palma

Segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), a l'aeroport de Palma s'ha registrat un cop màxim de 139 km/h. Si aquest registre es valida, serà el nou rècord absolut de cop de vent. L'anterior era de 118 km/h, mesurats el 1996. L'AEMET també destaca un cop de fins a 144 km/h a Alfàbia.

 

La xarxa de Balears Meteo encara va registrar cops superiors: fins a 177 km/h a la serra d'Alfàbia o 153 km/h al cap de Formentor. En aquesta piulada podeu veure alguns altres registres de vents huracanats.

 

La majoria dels incidents van passar a Palma, Llucmajor, Calvià i Manacor. Les destrosses van ser degudes a la ventada, que va trinxar arbres i va fer caure trossos de façanes o teulades.

 

 

Aquestes imatges s'afegeixen a les que ja es van veure a Catalunya unes hores abans, producte d'un fenomen que no és gaire habitual en aquesta època de l'any.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut