La torbonada deixa un cop de vent de 177 km/h i un rècord a l'aeroport de Palma

Alberto AlcántaraActualitzat

La línia de torbonada que es va formar divendres, associada a la borrasca Hortense, va arribar a l'arxipèlag balear després de travessar Catalunya a tota velocitat. Mallorca va ser l'illa més afectada per les tempestes. Es va mesurar un cop de vent de més de 170 km/h i es va batre un rècord a l'aeroport de Palma.

 


Rècord a Palma

Segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), a l'aeroport de Palma s'ha registrat un cop màxim de 139 km/h. Si aquest registre es valida, serà el nou rècord absolut de cop de vent. L'anterior era de 118 km/h, mesurats el 1996. L'AEMET també destaca un cop de fins a 144 km/h a Alfàbia.

 

La xarxa de Balears Meteo encara va registrar cops superiors: fins a 177 km/h a la serra d'Alfàbia o 153 km/h al cap de Formentor. En aquesta piulada podeu veure alguns altres registres de vents huracanats.

 

La majoria dels incidents van passar a Palma, Llucmajor, Calvià i Manacor. Les destrosses van ser degudes a la ventada, que va trinxar arbres i va fer caure trossos de façanes o teulades.

 

 

Aquestes imatges s'afegeixen a les que ja es van veure a Catalunya unes hores abans, producte d'un fenomen que no és gaire habitual en aquesta època de l'any.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut