Una línia de tempestes escombra Catalunya, amb llamps, trons i calamarsa

Alberto AlcántaraActualitzat

Una línia de tempestes ha escombrat Catalunya aquest matí a tota velocitat. Ha deixat llamps, trons, calamarsa i ventades. S'han reportat alguns danys materials.

El front de núvols ha arribat molt puntual. Al voltant de les 8 ja hem començat a veure llampegades a la càmera del temps de Lleida. El dia havia començat a clarejar, però s'ha tornat a fer de nit a la capital del Segrià quan la línia de tempestes ha començat a descarregar amb llamps, trons i calamarsa.


L'arc de tempesta està deixant fotografies impressionats. Mireu com es veia des de la Riba, a l'Alt Camp. En trobareu moltes més en aquesta galeria del portal del temps.

Arc de tempesta vist des de la Riba (Robert Anglès)

Així es veia la línia de tempestes en el radar del Servei Meteorològic de Catalunya. Fixeu-vos en aquesta imatge, que correspon a les 8.30 del matí. La tempesta ja havia deixat enrere tot el Segrià, una mostra de la rapidesa amb què avançava. A les 9.30 ja descarregava a la costa central.  Poc abans de les 11 ja només quedaven pluges febles a la costa de llevant. Aquí teniu la previsió.

 


Hem començat a rebre moltes imatges del efectes d'aquesta línia de tempestes, que ve acompanyada de forts cops de vent que haurien provocat alguns danys materials en arbres i teulades.
 

Els bombers han rebut més de 200 avisos.

 

Aquí teniu un mapa amb alguns dels cops de vent més destacats.

Cops de vent de divendres (Meteocat)

Aquí teniu un recull amb algunes piulades del pas de les tempestes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut