Els gruixos de neu a Califòrnia són dels més alts registrats en 80 anys

El tren de pertorbacions actives que des de Nadal han arribat a Califòrnia han fet que més de la meitat de l'estat sortís de la sequera, i encara queda molta més aigua per baixar durant els pròxims mesos de fosa de neu. Aquí teniu el recull de les pertorbacions que han arribat a la costa oest dels Estats Units.

Si les precipitacions registrades han estat de les més importants en dècades, el mateix ha passat amb els gruixos de neu a Sierra Nevada, amb un any històric de nevades i que alimenta els temors que hi hagi inundacions durant la primavera.

Les acumulacions de neu de les pertorbacions que entraven des del Pacífic han fet que els gruixos actuals se situïn entre els primers o els segons més grans des que hi ha registres, que es van iniciar l'any 1950. A l'estació de Phillips, al sud del llac Tahoe, es van mesurar 321 cm de neu, un valor que supera en un 200% la neu mitjana de l'abril, i a tot l'estat la xifra també és similar. Caldria remuntar-se als anys 1952, 1969 i 1983 per trobar valor similars. La capa de neu actual és tres vegades més gran del que és normal.

 

A Mamonth Mountain s'ha registrat oficialment la temporada amb més neu, amb 17,8 metres a les zones d'allotjament principal i de 22,4 metres al cim. Més la nord, al Donner Pass, a nord-oest de llac Tahoe, han caigut 18 metres, la segona més alta des que es disposa de registre. El Servei Meteorològic Nacional estima, a partir de models meteorològics, que en alguns indrets de Sierra Nevada s'han superat els 23 metres.

 

Les previsions meteorològiques anuncien l'arribada d'una nova pertorbació a principis de la setmana que ve, amb més pluges i nevades a cotes baixes. Posteriorment, tot indica que arribarà un temps més sec a la costa oest dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut