El tifó Rai deixa almenys 375 morts i desenes de desapareguts a les Filipines

Mentre les Filipines cerca més víctimes, Hong Kong activa l'avís per tifó per primer cop en 50 anys en un mes de desembre

Néstor GómezActualitzat

El tifó Rai va arribar dijous amb categoria 5, la màxima de l'escala de Saffir-Simpson, i va escombrar d'est a oest fins a nou illes del país amb ventades que van arribar als 240 km/h. Una situació meteorològica extrema que ha deixat almenys 375 morts i desenes i desenes de desapareguts.

Les zones més afectades van ser la regió central de l'arxipèlag entre dijous i dissabte. Ara es dirigeix cap al sud de Hong Kong, que per primer cop en gairebé 50 anys ha activat l'avís de tifó en un mes de desembre.

Traça del tifó Rai(Tropical Storm Risk)

El tifó va tocar terra dijous passat amb vent que va arribar als 240 km/h provocant des del primer moment grans destrosses en milers d'habitatges i desenes d'infraestructures. El seu pas per les nou illes centrals de Filipines ha deixat un balanç provisional fins al matí de dilluns almenys 375 morts i 56 desapareguts. Unes 440.000 persones han deixat casa seva, segons ha informat el Consell Nacional de Gestió de Reducció de Riscs de Desastres (NDRRMC). La província més afectada és Visayas.

Aquest tifó és el quinzè d'arribar a Filipines aquesta temporada, d'una vintena que solen arribar a aquest país cada any. El tifó més destructiu en la història de les Filipines va ser el supertifó Haiyan, en novembre del 2013. Va colpejar les illes de Samar i Leyte amb 7.000 morts i 200.000 famílies sense llar. Les Filipines és un dels països més vulnerables a la crisi climàtica a causa dels desastres naturals, tant per fenòmens meteorològics com geològics, per estar situat en l'anell de foc del Pacífic, amb erupcions volcàniques i sismes.

 

Hong Kong emet per primer cop en gairebé 50 anys una alerta per tifó al desembre

Des del 1974 que Hong Kong no activava l'alerta de tifó. S'espera que el tifó s'aproximi a la ciutat durant el migdia de dimarts i tendeixi a perdre força amb rapidesa. Tot i així, deixarà vent localment molt fort tant a punts de la costa com de l'interior.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut