Divendres, ruixats al Pirineu i màximes desorbitades a la costa sud catalana

Recta final de setmana amb una mica de moviment meteorològic

Néstor GómezActualitzat

Després de la jornada tan càlida d'ahir, amb 29.9 ºC a Vinebre, arriba un petit canvi de temps que obrirà les portes a un marcat descens de les temperatures, als ruixats al nord del país i al vent. Un canvi de temps de tercera divisió, però que trencarà la dinàmica tan estable de les darreres setmanes, encara que quedarà curt. Arriben tres dies de ruixats i prou.

Cúmuls amenaçadors des de Llívia (Toni Lora)

Per fi, ruixats de tarda

Totes les precipitacions seran benvingudes. Fins i tot si no suposen gairebé res per aturar la sequera, cada gota val per mil. Si bé el dia serà molt assolellat, no pas serè, per la presència de teranyines de núvols prims i de núvols baixos a primera hora del dia al litoral tarragoní, a partir del migdia tindrem grans novetats al Pirineu. Hi creixeran nuvolades, i a primera hora de la tarda hi haurà ruixats febles a l'Aran, nord del Pallars Sobirà, nord de la Cerdanya i capçaleres del Freser i el Ter. La cota de neu baixarà dels 2.000 metres als 1.600.

Gran pujada i gran baixada de les màximes

A partir de mig matí entrarà el ponent a la meitat sud del país i dispararà les temperatures entre el Baix Llobregat i el Montsià. Ara bé, les màximes més elevades es registraran al Camp de Tarragona i al delta de l'Ebre, amb valors que arribaran als 28 o 29 ºC. En canvi, baixaran un parell de graus a tot l'interior, i en el cas del Pirineu davallaran entre tres i sis graus; enlloc arribaran als 20 ºC.

I el cap de setmana...

El temps serà assolellat i ventós en una bona part del país. Però el que més destacarà seran els ruixats que apareixeran. Durant la tarda de dissabte s'esperen ruixats a les comarques de Girona i nord de Barcelona; seran localment intensos, amb tempestes i acompanyats de calamarsa a la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva. En el cas del Pirineu, els ruixats seran en forma de neu per sobre dels 1.600 metres. Diumenge serà un dia semblant a dissabte, però amb els ruixats restringits només al Pirineu. Les temperatures durant el cap de baixaran força, fins a recuperar els valors normals dels primers dies d'abril.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut