Diumenge amb més sol, tempestes i vent

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge es lleva amb un ambient més suportable, però amb risc de tempestes. Alerta, perquè també augmentarà el vent, que bufarà del nord i nord-oest als dos extrems del país fins al migdia, amb cops forts o molt forts fins a primera hora del matí.

Tempesta vista des de Manlleu (Carme Molist)

Ruixats

La tongada de pluja que es va iniciar dissabte s'ha retirat durant la primera part de la matinada per la Costa Brava, però al matí encara es probable que algun xàfec o tempesta reaparegui davant de la Costa Central i al sud de la Costa Brava i pugui tocar terra. A banda d'aquest tram de la costa, tindrem núvols residuals al Pirineu i a la Catalunya Central. Tot i això, el sol dominarà en una gran part de Catalunya durant el matí.

Serà una treva transitòria en alguns casos. Cap a mig matí es desenvoluparan noves nuvolades i pels volts del migdia i de cara a la tarda es reproduiran nous xàfecs. N'esperem en punts d'interior del quadrant nord-est i al Pirineu. Localment tindrem alguna tempesta.

Matinada menys calorosa

Ens hem llevat amb temperatures més baixes arreu, com podeu veure en aquest mapa que mostra la diferència entre la temperatura de dissabte i la de diumenge a les 7 del matí.

 

Pel que fa a la temperatura màxima, serà més alta a la costa i el prelitoral sud, i en punts de l'oest, mentre que baixarà en punts del nord-est de Catalunya. Ens mourem entre els 24 i els 30 o 31 ºC en general, lluny de l'ambient canicular que cal esperar en un primer d'agost.

I dilluns...

Dia dominat per la marinada i per un risc de pluja que no desapareix al nord-est, al Pirineu i al Port. La temperatura pujarà, menys a la Costa Daurada.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut