Arrenca la primera setmana d'agost amb calor continguda i ruixats a cada dia

Temps mogut amb temperatures allunyades d'ambient canicular

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Primer dilluns d'agost amb ambient d'estiu a mig gas, amb temperatura clarament per sota de la mitjana i amb temps insegur, amb més xàfecs. El vent del sud-est serà el dominant durant una gran part del dia.

Neu a principis d'agost des del coll dels Tres Pics (Josep Canals)

Temps insegur

Esperem un matí de cel mig ennuvolat a la façana litoral i prelitoral, i més assolellat a la resta. La tarda serà més variable, amb desenvolupament de nuvolades al quadrant nord-est, al Pirineu i al llarg del prelitoral i el massís del Port. En tots aquests sectors, poden escapar-se alguns ruixats dispersos i poc abundants. Cap a l'interior del nord-est es poden donar els fenòmens localment més moderats. A més a més, cap al final de la tarda entraran núvols des del sud i l'oest.

Calor molt frenada

Després d'un diumenge sense mínimes tropicals, les temperatures d'avui a primera hora seran més altes en general. Per tant, recuperarem alguns valors per sobre dels 20 ºC. En general, estarem entre 15 i 18 ºC. Pel que fa a la màxima, també tendirà a pujar, tret de la costa i el prelitoral sud. La majoria de valors estaran entre 24 i 29 ºC, i els més alts al voltant dels 31 ºC, per ponent.

 

Evolució de la temperatura prevista per a dilluns a les 14.00 UTC (WRF / TVC)

I dimarts...

El més destacat serà la recuperació de la temperatura, que anirà acostant-se als valors mitjans de principis d'agost. Encara pot caure algun ruixat de tarda al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut