Dissabte ventós i fred, amb nevada al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte serà un dia ventós a molts indrets. Tindrem l'anticicló de les Açores en oposició a una gran pertorbació al centre d'Europa, una configuració que obre un passadís de vent del nord i nord-est a casa nostra. En tindrem cops forts o molt forts a la meitat sud del país, a la Costa Brava i a cotes altes del Pirineu, però també es notarà en indrets menys habituals. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l'avís per vent, i també per la nevada que es reactivarà al Pirineu. Protecció Civil ha posat en alerta el pla VENTCAT.

 

Paisatge nevat a Setcases (Carme Molist)

Nevada al Pirineu

Tindrem un cel canviant aquest dissabte: el dia començarà amb núvols baixos i boira a molts punts de la Catalunya Central i també a les valls del Prepirineu. A banda, també passaran bandes de núvols alts i mitjans, sobretot durant el matí. En aquest tram del dia, la precipitació es concentrarà al vessant nord del Pirineu, on també hi haurà torb.

Entre el migdia i la tarda cauran alguns ruixats dispersos i minsos a punts del terç nord, sobretot cap al nord-est, i amb una cota de neu d'uns 800 metres. Nevarà una mica cap als Ports i continuarà nevant a l'Alt Pirineu de manera intermitent. A la resta, la tarda serà de cel variable, amb presència de núvols alts i mitjans.

Vent previst per a dissabte a les 12 UTC (WRF / TVC)

Temperatura

Farà una mica més de fred a primera hora a tota la meitat nord, però no tant al sud, on el vent ja ha bufat de matinada. La màxima estarà entre 9 i 15 ºC en una gran part del territori, i entre 4 i 8 ºC al Pirineu. Podeu consultar les dades del temps actual i els valors extrems al visor MeteodadesTV3.

I diumenge...

Temps marcat pel mestral i la tramuntana, i per un matí més fred. Continuarà nevant al Pirineu, sobretot de cara al vespre. Hi ha un avís per acumulació de més de 20 centímetres per sobre dels 2.000 metres. A banda, no es descarta algun ruixat minso al massís del Port, amb cota de neu d'uns 800 metres.

Vent previst per a diumenge a les 12 UTC (WRF/TVC)
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut