Continua el vent i es reforça la nevada al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

El passadís de vent del nord i nord-oest continuarà obert aquest diumenge. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activats els avisos per vent i per neu. S'hi afegeix també l'avís per onades de més de dos metres i mig al nord de la Costa Brava.

 

Bufarà vent del nord i nord-oest amb ratxes fortes o molt fortes sobretot a cotes altes del Pirineu i Prepirineu, a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i a la Costa Brava. També bufarà, amb menys intensitat, a zones menys habituals.

Vent previst per a diumenge a les 12 UTC(WRF / TVC)

Més neu

Serà un dia amb grans clarianes, però també amb una barreja de núvols semblant a la de dissabte, amb bancs de núvols baixos i boira, sobretot cap a la Catalunya Central i el prelitoral sud, i també amb núvols alts i mitjans trencats pel vent. Seguirà més tapat, amb precipitació continuada i amb torb, al Pirineu, sobretot al vessant nord.  
 

La tarda continuarà marcada pel cel variable en general, i per la nevada al Pirineu, que s'intensificarà i podrà saltar també cap al vessant sud. Però a més a més també es pot reactivar la precipitació al voltant del massís del Port, en una cota d'uns 700 metres. En el cas del Pirineu, recordem que hi ha un avís per acumulació de gruixos de més de 40 centímetres per sobre dels 2.000 metres durant tot l'episodi. Cap al final del dia augmentaran els núvols alts i mitjans en general des de l'oest.

 

Més fred

La temperatura de primera hora ha estat més baixa arreu, tret de l'Alt Empordà, on ha pujat. Podeu consultar els registres del dia al visor MeteodadesTV3. La temperatura màxima baixarà i quedarà entre els 5  i els 13 ºC en general.

 

I dilluns...

Durant la matinada seguirà nevant al Pirineu. Tot i que a partir del matí començarà a minvar la precipitació, potser s'allarga una mica més del previst inicialment i no s'atura fins a mitja tarda. A la resta, s'alternaran el sol i els núvols. La temperatura diürna es recuperarà per l'oest.

 

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut