La inestabilitat va a més

Alberto Alcántara

El temps de dissabte continua marcat per la pertorbació situada força al sud de les Balears, sobre el nord d'Àfrica. Per començar, aquesta pertorbació mantindrà el vent de llevant a tota la costa mediterrània. A més a més, entrarà una mica més d'aire fred a cotes mitjanes de l'atmosfera. D'aquesta manera, la inestabilitat anirà a més sobre Catalunya.

De les estones de sol, als ruixats

Durant el matí, les precipitacions s'han situat a les comarques de València, nord de les d'Alacant i les Pitiüses. Hem tingut clarianes al terç nord de Catalunya. El cel ha estat més tapat com més cap al sud, sobretot a les Terres de l'Ebre.

A partir de la tarda s'embolica la troca. Els núvols taparan el cel de tot el país, creixeran grans nuvolades a l'Alt Pirineu, on descarregaran ruixats i tempestes durant la tarda. Al mateix temps, una línia de pluges arribarà a les Terres de l'Ebre i a la costa. De cara a la nit, avançaran cap al prelitoral i la Catalunya central.

Persistirà la mala mar al llarg de tota la costa catalana. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per onatge, que és de nivell 5 sobre 6 a la costa del Montsià i del Baix Ebre. 

Temperatures sense grans canvis

Les màximes del dia seran clarament inferiors a les normals per a aquestes dates, i molt lluny de les que tothom desitjaria en Setmana Santa, si l'objectiu era fer turisme de sol i platja.

I diumenge...

El temps seguirà insegur, amb més núvols que pluges, però amb vent de gregal que refrescarà més l'ambient.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut