Diumenge persisteix el temporal de llevant

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge continuarem molt influenciats pel flux de vent de llevant i gregal. El mar tindrà un aspecte molt similar al que ha presentat al llarg de les últimes hores.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i manté el de l'estat de la mar, per onades de més de dos metres i mig. L'avís costaner està activat a tot el litoral. Protecció civil manté l'ALERTA del pla INUNCAT per aquest motiu.

.

Núvols abundants

El dia ha començat amb força nuvolositat, i venint d'una matinada amb ruixats que s'han desplaçat d'est a oest. A primera hora plovia sobre l'Empordà i a l'extrem oest de Catalunya. Durant el matí s'obriran algunes clarianes transitòries i la pluja tendirà a ser molt residual, més probable cap al Pirineu. La cota de neu voltarà els 1.900 metres. També poden reactivar-se alguns ruixats cap a les Terres de l'Ebre.

La tarda portarà risc de més ruixats cap al Pirineu i també cap a l'extrem sud, amb possibilitat d'alguna tempesta. A la resta, hi ha risc d'algun xàfec dispers, amb tendència a disminuir al llarg de la tarda. En tot cas parlarem de pluja poc abundant en general. Això sí, serà una pluja bruta de fang per la irrupció de pols sahariana.

Temperatures

Tindrem menys amplitud tèrmica. La temperatura mínima serà una mica més alta, i la màxima, una mica més curta que la de dissabte en general.

I dillluns...

El temps encara serà insegur, amb vent de gregal que anirà perdent força durant la tarda en general. El temporal marítim s'intensificarà al nord de la Costa Brava. Tindrem alguns ruixats, i la incertesa augmenta de cara al final del dia, quan podria entrar una nova tongada de pluja pel nord-est. Caldrà veure on cau l'ull de la pertorbació mediterrània.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut