Dissabte continuaran els ruixats de tarda i la temperatura pujarà

RedaccióActualitzat

Dissabte, l'aire fred en alçada disminueix, però no desapareix. Per tant, seguirem amb la dinàmica de tempestes de tarda, encara que menys extenses. La temperatura superficial tornarà a pujar.

Ruixat a la Cerdanya(Keith Vinyet)

Ruixats de tarda

Dia de dues cares, amb un matí molt assolellat en general, però amb una tarda de núvols en augment. A partir del migdia, les nuvolades de calor es desenvoluparan en punts de muntanya i interior del nord-est, amb formació de ruixats i algunes tempestes amb calamarsa que poden afectar el Pirineu i el Prepirineu, però també punts del nord-est al voltant del Pla de l'Estany, la Selva o el Vallès Oriental. També pot arribar algun xàfec cap al nord de la Catalunya Central. Al mateix temps, la nuvolositat que es generarà cap a l'Aragó entrarà pel sud i l'oest. Deixarà el cel més variable i algun possible ruixat al voltant dels Ports i cap a Ponent a última hora.

Temperatura en ascens

La temperatura mínima serà lleugerament més alta, tot i que baixarà en punts del terç sud. La màxima pujarà en conjunt, de manera més evident en zones del terç nord, on la situació serà més estable que no pas la de divendres. Els valors extrems arribaran als 36 o 38 ºC per Ponent, punts de les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central o el Prelitoral central.

 

Malgrat que no parlem de temperatures extremes o rècord, la calor sostinguda i els valors per sobre de la mitjana continuaran fins a mitjans de mes, segons indiquen els models actuals.

 


I diumenge...

Seguim en ratxa pel que fa a les tempestes de tarda, tant a la banda del Pirineu com a altres punts d'interior de la meitat nord del país. També continuarà la calorada, tot i que la temperatura pugui pujar o baixar lleugerament segons l'indret.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut