Últimes hores de pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte, la pertorbació s'anirà retirant cap al sud-est de les Balears lentament. El vent de gregal s'intensificarà a la façana litoral i al prelitoral de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per acumulació de pluja, vent i onatge. També està activat el pla Inuncat en fase d'alerta.

Núvols i onatge a Llançà (Anna Miranda)

Més pluja

Serà un altre dia en què costarà veure el sol. Estarà força ennuvolat o tapat arreu, amb núvols més compactes a tota la meitat est de Catalunya. La pluja matinal ha afectat la façana litoral i el quadrant nord-est. Tot seguit us mostrem un mapa amb alguns registres destacats, acumulats entre divendres i dissabte a mig matí.

Pluja acumulada divendres i dissabte fins a les 11 hores (Meteocat)

De cara a la tarda, la pluja s'anirà fent més discontínua i dispersa, però encara afectarà punts de la costa i el prelitoral central i quadrant nord-est. A la resta, si arriba algun ruixat serà més minso: cap a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona o a punts de la Catalunya central.

Aquí podeu veure l'evolució prevista de la pluja i el vent per a aquest dissabte, segons el model WRF.

Temperatura estable

La temperatura de primera hora ha baixat de 2 a 4 ºC per l'oest i per les Terres de l'Ebre, mentre que a la resta no ha canviat gaire. La màxima pot quedar una mica més curta cap al quadrant nord-est. En tot cas, poques glaçades matinals i valors que estaran entre els 15 i 20 ºC durant les hores centrals del dia.

I diumenge...

Caldrà veure on acaba situada la pertorbació mediterrània, però la tendència és a la retirada. Per tant, esperem obertura de clarianes i una millora de l'estat de la mar, tot i que gradual. També reapareixerà la boira. La temperatura diürna pujarà.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut