Tarda d'augment de núvols per un imminent canvi de temps

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana ens porta un canvi de temps de curta durada, que havia de començar dissabte al vespre. Els últims mapes mostren que la pluja arribarà unes hores més tard, de matinada. Vindran de la mà d'una pertorbació que es despenja des de Galícia cap al sud de les illes Balears. La pertorbació encara cuejarà diumenge.

Nuvolositat en augment

Hem tingut un matí variable, amb núvols baixos acumulats en punts de la costa central i sud de la Brava, i també al llarg de la Depressió Central, on són més persistents. Hem tingut més clarianes a la resta, tot i que a migdia ja havia començat la tendència d'arribada de núvols alts i mitjans, molt trencats.

Els núvols alts seran més extensos a partir de la tarda, però els núvols més compactes arribaran durant la segona part de la tarda, pel sud i l'oest de Catalunya. La pluja trigarà encara una mica més; si més no, fins a última hora del dia o al principi de la matinada. La pluja arribarà per l'oest en quantitats molt minses. Els ruixats més abundants ja es reactivaran cap al litoral entrada la matinada. Haurem de controlar l'evolució de la cota de neu, que estarà situada entre 700 i 1.000 metres.

Més contrast tèrmic

La temperatura mínima ha baixat una mica en general, mentre que la màxima pujarà de 2 a 4 ºC en general. Quedarà molt més frenada cap a ponent. Aquest petit canvi de temps no portarà una davallada tèrmica, que sí s'ha de concretar la setmana que ve.

I diumenge...

Segona part del canvi de temps, que es concentrarà durant la matinada i el matí a les comarques de Barcelona i Girona, sobretot a les del litoral i prelitoral. La tarda serà d'obertura de clarianes general, sobretot per ponent, però nevarà al vessant nord del Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut