Tarda amb pluja en retirada i arribada de la neu al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge, una pertorbació viatjarà des del centre peninsular fins al sud de les illes Balears, reforçada per una entrada d'aire fred per les capes altes atmosfèriques. Tindrem un canvi de temps fugaç. A partir de la tarda, els núvols aniran en retirada, però no a tot arreu.

Pluja i neu, però en quantitats poc importants

Una bona part d'aquest canvi de temps ja l'hem tingut. Aquest és el mapa d'alguns registres fins a migdia, amb valors més destacats a la Costa Central. 

La tarda serà de núvols en retirada, amb obertura de grans clarianes per ponent i alguns últims ruixats a la costa, sobretot la de llevant. Però també començarà la influència del vent de nord al Pirineu, amb neu en qualsevol cota al vessant septentrional. L'Aran seria la part més afectada.

També hem de comentar el vent, que bufa de mestral a les Terres de l'Ebre, del nord al Pirineu, i de tramuntana i gregal a la Costa Brava i la Costa Central. Tindrem cops moderats o forts. Fins al migdia, s'havien registrat ratxes de 60-70 km/h.

Temperatura diürna en descens a la costa

A primera hora, la temperatura ha pujat, i les glaçades han perdut força i territori: han quedat confinades al Pirineu i Prepirineu occidental. Al migdia tindrem dues tendències diferents. Per ponent i en punts de la Catalunya Central, la temperatura pujarà, mentre que a la façana litoral i al prelitoral tendirà a baixar de 2 a 4 ºC.

I dilluns...

El temps estarà marcat pel mestral i la tramuntana als dos extrems del país, amb una temperatura diürna reescalfada cap a la costa i el prelitoral. El matí tornarà a ser més fred. Nevarà al vessant nord del Pirineu, i no es pot descartar algun nucli convectiu cap a la Costa Central.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut