Salou: dècades esperant una solució per a un problema endèmic
El Barranc de Barenys, desbordat a Salou
Catalunya al dia

Salou ja veu la llum al final del túnel de les inundacions

Les obres per evitar els problemes amb els aiguats al barri de la Salut han de començar abans d'acabar l'any

RedaccióActualitzat

Dècades d'inundacions que aviat podrien ser història. Les obres per evitar els problemes amb els aiguats al barri de la Salut de Salou, al Tarragonès, podrien començar abans d'acabar l'any. Ara, l'Ajuntament només creua els dits perquè no hi hagi grans torrentades mentre no estigui acabada la canalització. 

Els treballs, adjudicats per 8 milions d'euros, està previst que durin un any i mig.

El projecte inclou que en el tram final del barranc de Barenys, que creua el barri, s'hi instal·lin quatre calaixos prefabricats soterrats per afavorir la sortida de l'aigua cap al mar i que han de permetre solucionar un problema que ve de lluny.

Fa dècades que es demana una solució per evitar les inundacions

Unes obres dividides en dos lots amb expropiacions

Les obres es faran en dos trams i les executaran les empreses Lantania i Copcisa. El primer és el que afecta el tram final, entre la via del tren i el mar, amb la canalització subterrània. Les obres començaran amb l'enderroc d'alguns habitatges que ja han estat expropiats i després es farà la canalització.

El segon és el que va de la via fins al vial de Cavet, i en aquest àmbit l'aigua circularà en superfície. El projecte contempla que un cop s'hagin enllestit els treballs el barranc de Barenys tindrà una capacitat de desguàs de 140 metres cúbics per segon des del vial fins al mar.

Salou: dècades esperant una solució per un problema endèmic
Salou, satisfet amb la licitació de les obres del barranc de Barenys

L'alcalde de Salou, Pere Granados, es mostra satisfet per la licitació d'unes obres que qualifica d'urgents.

"Són unes obres d'emergència total i que quan s'acabin s'eliminarà qualsevol tipus d'inundació al barri de la Salut. Ens ha costat moltíssim però ho hem aconseguit després de dècades. Ara, mentre no s'enllesteix la canalització, confio que no hi hagi grans aiguats que inundin la zona. Esperem que aguanti fins al 2023 i ja estigui solucionat de forma definitiva. "

L'Associació de Veïns del Barri de la Salut ha rebut la notícia amb satisfacció i creu que, després de moltes dècades rebent els danys que provoquen les pluges que cauen a Salou, ara sembla que això va de debò.

El projecte no només resoldrà una problemàtica que s'ha allargat amb el pas dels anys, sinó que alhora esponjarà la trama urbana i canviarà la morfologia urbanística de la localitat.

 

 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut