Laura Rosel: "Sense el suport d'ERC, a Pedro Sánchez se li acaben les opcions del tetris que l'ha de portar a la Moncloa"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Sense el suport d'ERC, a Sánchez se li acaben les opcions del tetris que l'ha de portar a la Moncloa"

De moment, Sánchez ha rebaixat el to. Avui ha parlat de crisi política, i no de crisi de convivència

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Pedro Sánchez va tornar a convocar eleccions perquè els ciutadans diguessin més clar qui havia de governar Espanya. Li feia al·lèrgia la idea de formar govern amb Podem i amb el suport dels partits independentistes. Ara ja no. El líder del PSOE ha superat aquella intolerància d'un dia per l'altre.

La claredat de les urnes no li deixa alternativa: la clau de La Moncloa la tenen Podem i l'independentisme. Els de Pablo Iglesias ja hi han accedit: sense vetos, els gripaus s'empassen millor. Però amb Esquerra Republicana i JxCat, el PSOE s'hi haurà de trencar les banyes.

De moment, ha rebaixat el to. Avui ha parlat de crisi política, i no de crisi de convivència. Però amb les paraules mai n'hi ha hagut prou. És hora de fer política. ERC vol garanties que s'obrirà un diàleg sense matisos: seure i parlar, sense límits. És només això i, alhora, ho és tot. Sense el compromís d'una via de negociació real, als republicans els resultarà inviable justificar el suport a la investidura de Sánchez. I sense el suport d'ERC, a Sánchez se li acaben les opcions del tetris que l'ha de portar a La Moncloa.

Anar al contingut