Laura Rosel: "La divisió entre els socis de govern està fent perillar l'escenari més favorable al diàleg en anys"
ANÀLISI

Laura Rosel: "La divisió entre els socis de govern està fent perillar l'escenari més favorable al diàleg en anys"

La taula de diàleg perilla perquè el calendari que mana torna a ser l'electoral

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

El matrimoni entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana va començar i acabarà igual: mal avingut. En crisi des del principi, el govern que havia de recollir les restes de la tardor del 17 i apedaçar el país arriba sense oxigen ni crèdit al final abrupte de la legislatura.

L'enèsima enganxada és, curiosament, pel diàleg amb l'estat espanyol. Junts i republicans se les tenen ara per la taula de diàleg acordada amb el govern de Pedro Sánchez: segurament l'oportunitat més important d'avançar en el posicionament d'uns i altres després d'anys d'hostilitats i desenganys.

La taula de diàleg perilla perquè el calendari que mana torna a ser l'electoral. Serveix d'excusa la figura del mediador. Però si hi hagués acord sobre aquest punt, la discussió seria per la data o pel color de les cortines. Tant és. La divisió entre els socis de govern està fent perillar l'escenari més favorable al diàleg que hi ha hagut en anys i -segurament- l'aposta política de més envergadura de la legislatura espanyola.

Del "sit and talk" hem passat al no hi ha pressa per parlar.

El procés: una trituradora imbatible de lideratges, d'il·lusions i de projecte de país.

Anar al contingut