"A Dark Place", reportatge sobre l'assetjament a dones periodistes

L'assetjament a les #donesperiodistes des de les xarxes

Catalunya Ràdio i el Col·legi de Periodistes organitzen una jornada de debat amb Mònica Terribas, Neus Bonet, Mariola Dinarès, Cristina Fallarás i Tània Verge

Actualitzat

Els periodistes són objectiu habitual dels atacs a les xarxes, però les dones periodistes afronten una doble càrrega: ser atacades com a periodistes i com a dones. Quin impacte emocional i professional provoca l'assetjament a les xarxes socials? Amenaces de tota mena que sovint traspassen l'esfera virtual i que no tan sols posen en risc la llibertat d'expressió, sinó també la integritat física.

Dimarts, 18 de desembre, a les 18.00, a l'auditori del Museu del Disseny, es projectarà el documental "A Dark Place", dirigit pel periodista Javier Luque i produït per l'OSCE Representatives on Freedom of the Media, amb la col·laboració de l'International Press Institute. A la projecció hi assistirà el director.

 

Després de la projecció hi haurà una taula de debat sobre les causes i conseqüències d'aquest assetjament, de la llibertat d'informació com a símptoma de qualitat democràtica i de la igualtat de gènere en el periodisme. La taula estarà integrada per Mònica Terribas, periodista i directora d'"El matí de Catalunya Ràdio"; Cristina Fallarás, periodista i escriptora; Neus Bonet, periodista i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Tània Verge, cap de la Unitat d'Igualtat de la UPF, i la moderarà la periodista Mariola Dinarès, directora del programa "Popap", de Catalunya Ràdio.

 

L'Institut Internacional de la Premsa (IPI) i la Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació fa temps que alerten de l'augment de l'assetjament i les amenaces online contra periodistes a l'estat espanyol, i especialment contra les dones que exerceixen aquesta professió. A "El matí de Catalunya Ràdio", Mònica Terribas va dedicar aquest espai a parlar-ne amb la mateixa Cristina Fallaràs, periodista i escriptora; amb Lorena Gómez Maldonado, periodista d'"El Español"; Carme Freixa, periodista i ciberactivista feminista; Danae Boronat, periodista esportiva, i Virgínia Pérez Alonso, presidenta de la PDLI, membre de la junta executiva de l'IPI i codirectora del diari Público.

Qui llança els missatges a la xarxa? Són individus anònims o hi ha estructures més institucionalitzades al darrere? La primera dificultat és identificar-se com a víctima? Són algunes de les reflexions que es faran aquest dimarts 18 a la jornada #assetjament #donesperiodistes #xarxes

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut