Els robatoris en autopistes i carreteres son recurrents
Els robatoris en autopistes i carreteres son recurrents
Fets o fakes

Què en sabem, dels robatoris amb el mètode de la cadireta de nen abandonada a la carretera?

Els Mossos recorden que les maniobres de distracció per robar a carreteres i autopistes són habituals, però no tenen constància que aquest mètode s'estigui utilitzant

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

De manera recurrent apareixen a les xarxes missatges alarmants sobre delinqüència que, si mirem la realitat, ara mateix no passen, però generen preocupació entre la gent.

En els últims dies ha corregut un missatge en què s'explica un suposat mètode per robar-te i agredir-te fent servir una cadireta de nen petit com a esquer: els suposats lladres deixen una cadireta de nadó al voral de la carretera, simulant un abandonament, i pretenen que els conductors que hi passen pel costat s'aturin per veure si hi ha un nen a dins. En el moment en què el conductor baixa del cotxe, seria quan li robarien i l'agredirien. 

Què en sabem dels robatoris amb el mètode de la cadireta de nen abandonada a la carretera?
("Fets o fakes" / Catalunya Ràdio)

 

Hi ha hagut algun cas similar a Catalunya?

Els Mossos d'Esquadra asseguren a "Fets o fakes" que no tenen constància que aquesta pràctica s'estigui duent a terme a Catalunya i consideren que el missatge és una invenció més, com tantes altres que corren.

La policia catalana tampoc té constància que s'estigui fent servir l'altre mètode que es denuncia al missatge viral: tirar ous al parabrisa perquè, amb l'aigua i el sabó, la falta de visibilitat obligui el conductor a aturar-se i ho aprofitin per robar-li. 

 

Altres mètodes de robatori més habituals 

Malgrat no tenir constància de l'ús d'aquests mètodes, els Mossos d'Esquadra mantenen que els robatoris a la carretera es repeteixen periòdicament i per això, en moments de gran mobilitat com períodes de vacances, reiteren les alertes habituals, com ara que desconfiis quan algú intenti distreure't al volant.  

En els darrers anys, els mateixos Mossos han desarticulat diverses bandes dedicades als robatoris a les autopistes o a les àrees de servei que utilitzaven diversos mètodes per distreure els conductors abans de robar tot el que podien dels cotxes. Una altra banda, desarticulada l'any passat, punxava les rodes dels vehicles aparcats en àrees de servei i després els seguien. Quan el conductor baixava a veure el pneumàtic punxat, aprofitaven per entrar-li al cotxe. 

És per això que, encara que l'alarma de WhatsApp sobre la cadireta del nadó no sigui justificada, la policia reitera que es poden donar casos similars amb mètodes diferents. 

Consulta altres "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un WhatsApp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 070 940.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraNotícies falses
Anar al contingut