Catalunya Ràdio incorpora el podcast de Catalan News "Filling the Sink" al seu catàleg
Presentat per Lorcan Doherty, "Filling the Sink" es publica cada dissabte

Catalunya Ràdio incorpora el podcast de Catalan News "Filling the Sink" al seu catàleg

"Filling the Sink" és el primer podcast en anglès disponible a l'emissora

Actualitzat

Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies han signat un acord per "rendibilitzar recursos" i "explicar la realitat del país" als estrangers. Fruit d'aquesta col·laboració, els usuaris de l'emissora ja poden escoltar a la plataforma digital de Catalunya Ràdio el podcast de Catalan News "Filling the Sink", que setmanalment ofereix el servei en anglès de l'agència. 

Presentat per Lorcan Doherty, "Filling the Sink" es publica cada dissabte i té una durada d'uns 20 minuts. S'hi aborden temes d'actualitat, com la pandèmia, el debat polític o la situació econòmica, i qüestions globals, com el canvi climàtic, el model turístic o el Brexit, posant el focus en allò que té més relació amb Catalunya. Altres episodis tenen un to més lleuger i expliquen la idiosincràsia catalana a partir de les tradicions o la gastronomia. Catalan News busca "parlar amb veu pròpia a l'exterior sense filtres", amb informació de tots els àmbits. A més a més, aspira a "donar resposta a la necessitat d'informació d'un públic potencial estranger resident a Catalunya" en un idioma que domini.

Saül Gordillo i Marc Colomer durant la signatura de l'acord entre Catalunya Ràdio i l'ACN
Saül Gordillo i Marc Colomer durant la signatura de l'acord entre Catalunya Ràdio i l'ACN (ACN)

L'emissora pública i l'ACN, que ja col·laboren en altres àmbits, uneixen forces per donar més difusió a "Filling the Sink", que es va estrenar l'octubre passat. Els directors dels dos mitjans, Saül Gordillo i Marc Colomer, han coincidit a destacar que l'aposta contribuirà a "explicar la realitat del país a l'estranger i també als estrangers que viuen a Catalunya". Gordillo subratlla el valor d'aquest projecte: 

Incorporar "Filling the Sink"  al web de Catalunya Ràdio és una manera de reforçar l'oferta de continguts de podcast de l'emissora.

Gordillo ha recordat que Catalunya Ràdio "està liderant" els continguts en català en suport podcast, i que l'acord amb l'ACN és "un pas més", ja que per primera vegada a la seva història, l'emissora oferirà un contingut en anglès.
 

De la seva banda, Marc Colomer destaca que la col·laboració també busca "rendibilitzar els recursos públics":

Es busca donar un servei integrador i amb "voluntat d'acompanyar el país en el procés d'internacionalització". 

"Filling the Sink" ja està accessible a l'apartat de podcasts de catradio.cat i a l'aplicació mòbil. A més a més, des de la posada en marxa, la tardor passada, també es pot escoltar al portal catalannews.com i a les principals plataformes de podcasts, com ara Spotify, Apple Podcast i Google Podcast.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut