Juan Antonio Xiol, nou membre del TC.
Juan Antonio Xiol, nou membre del TC.
Madrid

Xiol diu que el TC ha de resoldre "amb mètodes jurídics assumptes polítics" com la consulta de Catalunya

El magistrat del Tribunal Constitucional Juan Antonio Xiol, jutge català i progressista, considera que l'alt tribunal ha de donar una resposta "unànime i integradora" a les peticions de Catalunya. No ha volgut fer més declaracions sobre el tema perquè "seria imprudent i gratuït" i perquè ara el que cal és escoltar la societat i els ciutadans.

RedaccióActualitzat
El magistrat del Tribunal Constitucional Juan Antonio Xiol, jutge català i progressista nomenat recentment pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), considera que l'alt tribunal ha de donar una resposta "unànime i integradora sobre el tema sobiranista". Xiol ha assegurat que el tribunal ha d'actuar "d'acord amb mètodes jurídics encara que siguin assumptes polítics".  

Les declaracions de Xiol arriben després que al maig el Constitucional suspengués durant cinc mesos la resolució del Parlament de Catalunya en la qual es declarava que Catalunya és "subjecte jurídic i polític sobirà".

El nou membre del TC ha refusat aprofundir més sobre aquest assumpte, ja que, segons ha dit, qualsevol comentari "seria imprudent i gratuït" i el que cal ara és escoltar la societat i els ciutadans. Juan Antonio Xiol ha fet aquestes declaracions a la presentació del llibre "Justícia i Societat: a la recerca del diàleg perdut", celebrada al Caixafòrum de Madrid.
Anar al contingut