Barcelona

Vueling preveu obrir una nova base a Espanya i augmentar fins a un 26% la seva activitat al Prat a partir de la tardor

La companyia aèria Vueling té previst augmentar la seva activitat a l'aeroport del Prat un 26% a partir de la tardor i incorporar fins a quaranta nous avions la seva flota fins a l'any 2012. L'aerolínia, que és la tercera del Prat en nombre de viatgers, també es planteja obrir aquest any una nova base, que s'instal·la en alguna ciutat espanyola, previsiblement al País Valencià o Andalusia. A més, preveu obrir un enllaç nou amb Niça i augmentar les connexions amb Madrid, que passaran de cinc a set vols diaris, amb l'objectiu d'arribar una quota de mercat del 15%.

Actualitzat

Vueling negocia amb Airbus i Boeing la compra d'una quarantena d'avions nous fins a l'any 2012, encara que fins al 2009 o 2010 no es podran començar a entregar. Ara la seva flota està formada per vint-i-un avions Airbus A-320, però si els seus plans d'expansió tiren endavant acabarà el 2007 amb 31 avions i el 2008 amb un total de 37, tots en "lísing operatiu" (lloguer amb tripulació).

D'altra banda, l'aerolínia ha anunciat que aquest any preveu obrir una quarta base, després de les de Barcelona, Madrid i París, en una ciutat espanyola. Les candidates són Màlaga, Sevilla, València o Alacant. Pel 2008, preveu obrir-ne una altra a l'estranger.

D'altra banda, Vueling, que ha transportat a més de 9 milions de passatgers, 5,1 milions al Prat, té previst augmentar en un 70% la seva activitat durant la temporada d'hivern. Al Prat, augmentarà un 26% respecte a l'hivern anterior i a partir de l'1 d'octubre començarà una nova ruta a Niça que tindrà quatre freqüències setmanals: els dilluns, dimecres, divendres i diumenges.

A més, la companyia incrementarà les freqüències de la ruta Barcelona-Madrid, que passarà de cinc a set vols diaris, tindrà una quota de mercat del 15% i transportarà 700.000 passatgers a l'any. La connexió amb París també s'incrementarà de tres a cinc freqüències diàries i la quota de mercat d'aquesta ruta arribarà el 34%, mentre que es mantindran les rutes a Jerez de la Frontera, amb quatre vols setmanals, i la d'Atenes, amb tres vols setmanals, en la temporada d'estiu. Vueling recupera, a més, la ruta diària amb doble freqüència a Bilbao a partir del mes de setembre i en total espera transportar entre els mesos d'octubre a març un total d'1,5 milions de passatgers al Prat, on la companyia opera en setze rutes.

Anar al contingut