Sandro Rosell durant el judici a l'Audiència Nacional (Europa Press)
Sandro Rosell durant el judici a l'Audiència Nacional (Europa Press)

Villarejo va maniobrar per investigar Sandro Rosell dins l'operació Catalunya

L'expresident del Barça va ser un altre dels investigats per l'excomissari sense control judicial un any abans de l'inici de la investigació oficial, segons avança El Periódico

El comissari José Manuel Villarejo va maniobrar per iniciar una investigació contra Sandro Rosell a principis del 2014, quan encara era president del Barça. El mateix dia que s'han conegut noves gravacions de Villarejo que proven l'existència de l'operació Catalunya, El Periódico avança que l'expresident del Barça va ser un altre dels investigats.

Villarejo va començar les indagacions sobre Rosell l'any 2014 sense control judicial, segons acrediten documents sota el nom de Projecte Barna o operació Catalunya. Formalment, però, la investigació que va enviar l'expresident del Barça a la presó va començar el 2015 i es va mantenir en secret fins que van detenir-lo, el 23 de maig del 2017.

Una gravació citada per El Periódico, però, demostra que el dia de la detenció un agent de policia va trucar a José Luis Pérez, denunciant del cas, per agrair-li la col·laboració en el cas. En l'agenda de Villarejo hi apareix, el 10 de gener de 2014, "José L. Pérez. Veure'ns Hotel Fénix 18.00 dilluns".

Rosell, quan era president del Barça
Rosell quan era president del Barça (Europa Press)

Més o menys a la mateixa època, la Fiscalia va demanar a l'Audiència Nacional l'admissió d'una querella contra Rosell pel fitxatge del jugador brasiler Neymar. El 22 de gener el jutge va admetre la querella i, l'endemà, Rosell va dimitir com a president del Barça.

Aquest inici de les investigacions també coincideix en el temps amb les acusacions a Rosell d'haver posat el Barça al servei de l'independentisme per la celebració del Concert per la Llibertat al Camp Nou o haver permès el pas de la Via Catalana per l'estadi.

Sandro Rosell va estar gairebé dos anys en presó preventiva, entre 2017 i 2019, i posteriorment va ser absolt en un judici a l'Audiència Nacional.

Rosell denuncia "foscos interessos" en el seu empresonament

La defensa de Sandro Rosell ha anunciat aquest dimecres que estudia emprendre accions legals arran dels "foscos interessos de naturalesa política i/o econòmica" que creu que hi havia al darrere de la decisió d'empresonar-lo preventivament.

Pau Molins, advocat de l'expresident del Barça, ha celebrat en nom de Rosell que "per fi estigui sortint a la llum pública l'existència d'aquests interessos". Per Molins, la informació publicada aquest dimecres desvirtua la tesi que la presó preventiva "va ser a causa d'un desafortunat error de criteri judicial", que és l'explicació que donen "les autoritats competents".

Rosell i la seva dona, Marta Pineda, arribant a l'Audiència Nacional amb els seus advocats
Rosell i la seva dona, Marta Pineda, arribant a l'Audiència Nacional amb els seus advocats (ACN/Roger Pi de Cabanyes)
ARXIVAT A:
Sandro RosellJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut