Sandro Rosell, absolt després de gairebé dos anys en presó preventiva
Sandro Rosell durant la seva declaració en el judici, en què va negar totes les acusacions de la fiscalia
Madrid

Sandro Rosell, en llibertat condicional després de 21 mesos de presó preventiva

L'Audiència Nacional permet sortir de la presó a l'expresident del Barça i al seu soci, Joan Besolí, detinguts fa un any i nou mesos

Juli RodésActualitzat

Sandro Rosell podrà sortir de la presó després d'haver-hi passat un any i nou mesos. Hi va entrar el 25 de maig del 2017, dos dies després de ser detingut, acusat de blanqueig de capitals. És la presó preventiva més llarga a Espanya per un delicte econòmic privat.

L'Audiència Nacional també ha ordenat la llibertat provisional de Joan Besolí, el soci andorrà de Rosell, que també està empresonat des de fa 21 mesos.

La decisió, que arriba l'endemà que Rosell i Besolí declaressin davant l'Audiència Nacional en el segon dia del judici, l'ha comunicada la presidenta del tribunal, Concepción Espejel.

El tribunal ha decretat llibertat provisional amb mesures cautelars: retirada de passaport i obligació de comparèixer en un jutjat o comissaria el primer i tercer dilluns de cada mes.

 

 

Rosell i Besolí, de tota manera, no sortiran en llibertat directament des de l'Audiència Nacional: hauran de tornar a la presó, on els notificaran oficialment l'ordre de llibertat provisional amb mesures cautelars.

La major part del temps de presó l'han passat al centre madrileny de Soto del Real. El 26 de juliol del 2018, quan hi portaven un any i dos mesos, van ser traslladats a la presó catalana de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Al cap de set mesos, el 21 de febrer, van ser traslladats novament a Madrid arran de l'inici del judici.

Rosell i Besolí estan acusats d'haver cobrat comissions il·legals en la venda dels drets televisius de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol.

Els fets es remunten a l'any 2006, quan Rosell va fer d'intermediari entre la Confederació Brasilera de Futbol i el grup empresarial àrab International Sports Events (ISE).

El fiscal considera que Rosell i el president de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, es van embutxacar 15 milions d'euros per aquesta operació.

 

 

Al banc dels acusats també hi seuen Marta Pineda, esposa de Rosell, que tenia una participació en accions de l'empresa implicada en els fets investigats.

Per a Rosell, la Fiscalia demana 11 anys de presó i 59 milions d'euros de multa. Per a Besolí, la Fiscalia demana 10 anys de presó i 55 milions d'euros de multa.

Les penes per als altres quatre acusats van dels 6 als 8 anys de presó, amb multes d'entre 40 i 50 milions d'euros.

Tant Rosell com Besolí com Pineda van respondre només les preguntes dels seus advocats.

Rosell i Besolí van negar haver cobrat cap comissió i haver participat en cap operació de blanqueig de capitals. Rosell, a més, va denunciar una operació contra ell des que va anunciar que optava a ser president del Futbol Club Barcelona.

Un cop resolta la petició de llibertat provisional presentada per les defenses, el judici continua aquest dimecres amb la declaració de dos dels acusats, que no es va poder fer ahir per falta de temps: Andreu Ramos, soci lleidatà de Rosell, i Shahe Ohannessian, empresari libanès resident a Espanya.

ARXIVAT A:
Sandro Rosell
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut