Sandro Rosell, absolt després de gairebé dos anys en presó preventiva
L'expresident del Barça, Sandro Rosell, al banc dels acusats el 25 de febrer (ACN)

Sandro Rosell, absolt després de gairebé dos anys en presó preventiva

L'Audiència Nacional considera que no s'han pogut acreditar les acusacions de blanqueig de capitals contra l'expresident del Barça i cinc persones més

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha absolt Sandro Rosell i els altres cinc acusats de blanquejar comissions cobrades per organitzar partits de futbol de la selecció del Brasil. L'expresident del Barça i el seu soci andorrà, Joan Besolí, van estar un any i nou mesos en presó preventiva per aquest cas.

Rosell estava acusat d'haver organitzat una trama "estable" per blanquejar capitals a gran escala, obtinguts amb comissions cobrades per la venda de drets televisius de partits de la selecció brasilera de futbol.

 

Sandro Rosell, el 28 de febrer, arribant a l'Audiència Nacional amb el seu advocat, Pau Molins, i la seva dona, Marta Pineda (ACN)

 

La secció primera de la sala penal de l'Audiència Nacional entén, després de valorar les proves practicades en el judici, que no s'han pogut acreditar les acusacions de blanqueig de capital i organització criminal i que, per tant, ha de fallar a favor de l'acusat.

En aquest sentit, explica en la sentència que després de contrastar les proves de l'acusació i la defensa "només ens ha estat possible arribar fins on hem arribat" i recorda que en aquest cas impera el principi d'"in dubio pro reo".

 

Sandro Rosell durant la seva declaració en el judici, en què va negar totes les acusacions de la fiscalia

 

Els fets investigats es remunten a l'any 2006, quan Rosell va fer d'intermediari per vendre els drets televisius de 24 partits de la selecció brasilera de futbol a una societat saudita amb seu a les illes Caiman.

El fiscal considerava que Rosell i el president de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, s'havien embutxacat 15 milions d'euros per aquesta operació, en comissions il·legals, a través de societats pantalla i comptes andorrans, i amb l'aparent compravenda d'una societat de Rosell i la seva dona.

"No hi va haver comissions. Ni legals ni il·legals"

Durant la seva declaració en el judici, ​Rosell, que només va respondre les preguntes del seu advocat, Pau Molins, va reiterar la seva innocència i va negar haver cobrat cap comissió.

Dies més tard, un testimoni clau del judici va reforçar els arguments de l'expresident del Barça en assegurar que Rossell no li va demanar mai cap comissió.

 

Rosell, Besolí i la resta d'acusats, durant el judici a l'Audiència Nacional (ACN)

 

En acabar el judici, el fiscal va modificar les seves conclusions provisionals i va rebaixar la sol·licitud de pena a Rosell a gairebé la meitat, d'11 a 6 anys de presó.

La rebaixa del fiscal va ser més forta, encara, per als cinc acusats restants: va passar a demanar 5 anys de presó per a Besolí (en comptes de 10) i penes d'entre 23 mesos i 18 mesos per la dona de l'expresident del Barça, Marta Pineda, i els altres tres acusats, Pedro Andrés Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian (en comptes d'entre 6 i 8 anys).

 

Rosell, en una imatge d'arxiu (EFE)


Rosell i Besolí van ingressar a la presó el 25 de maig del 2017, dos dies després de ser detinguts, i van estar en situació de presó preventiva fins que van declarar en la vista oral, el 25 de febrer d'aquest any, quan feia exactament un any i nou mesos del seu empresonament.

L'endemà, l'Audiència Nacional va respondre afirmativament l'enèsima petició de les defenses de Rosell i Besolí i els va concedir la llibertat provisional.

La llibertat definitiva ha arribat dos mesos més tard.

Aquesta és la sentència íntegra que ordena l'absolució de Rosell i els altres cinc acusats:

Sentencia Rosell by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsSandro Rosell
Anar al contingut