Nous àudios de Villarejo proven la implicació del govern Rajoy en l'operació Catalunya

El diari El País publica una conversa entre l'excomissari i el número dos d'Interior dues setmanes abans de les eleccions del 2012

RedaccióActualitzat

El qui va ser número dos del Ministeri de l'Interior durant l'època Rajoy, Francisco Martínez, i l'excomissari Villarejo haurien planificat i manipulat la publicació de notícies per desacreditar dirigents independentistes, dues setmanes abans de les eleccions del 2012.

Ho revela el diari El País, que publica la tercera entrega de les gravacions que acumulava Villarejo.

En aquest cas, ens situem al novembre del 2012, dies abans de les eleccions anticipades que el president Artur Mas va convocar després de rebre el cop de porta de Mariano Rajoy a un pacte fiscal per a Catalunya.

L'independentisme català estava en auge, mentre que a La Moncloa el PP governava amb majoria absoluta i un català, Jorge Fernández Díaz, ocupava el Ministeri de l'Interior.


Villarejo: "Es muntarà un sidral"

El diari publica dues converses telefòniques. Una, entre José Manuel Villarejo i Francisco Martínez --primer, cap de gabinet de Fernández Díaz i, després, ascendit a secretari d'estat de Seguretat--. La segona, prèvia en el temps, entre l'excomissari i l'empresari Javier de la Rosa, de qui volia treure la informació sobre els Pujol i la seva activitat econòmica.

Segons els àudios, Villarejo i Martínez planificaven la publicació en un mitjà --que va ser El Mundo-- d'un informe fantasma que denunciava suposats delictes de corrupció de la família Pujol.

A la conversa, Villarejo explica a la mà dreta de Fernández Díaz que s'ha reunit amb De la Rosa i que n'ha tret la informació que els Pujol tenien una fundació a Suïssa amb uns 150 milions d'euros. El seu pla passava per difondre aquesta informació i provocar que la família reaccionés marxant a Suïssa i, així, enxampar-los. Un fet que no va arribar a passar.

Villarejo diu:

"Crec que és important, perquè només sortir això publicat i amb una fotocòpia d'un dels extractes, es muntarà un sidral. I immediatament aniran corrents el pare o el fill per canviar la fundació, perquè és clar, això es canvia en 24 hores i, una vegada que entrin o surtin, se'ls filma aquell dia, i ja són morts."

L'excomissari i Francisco Martínez també parlen de l'opció de pagar a l'empresari 30.000 euros per la filtració. Sobre això, el número dos d'Interior diu coses com que "aquí estem una mica escurats".

Villarejo també diu a Francisco Martínez que un cop es publiqui a El Mundo "ja radicalitzaran postures i seran més dràstics." 

 

A l'altra conversa filtrada per El País, la de l'excomissari i Javier de la Rosa, Villarejo transmet a l'empresari la preocupació del govern de Rajoy per l'auge del moviment independentista i la necessitat de tenir "munició" per desacreditar-lo:

"S'està disposat a radicalitzar postures, en funció de la radicalització de les postures de l'altre costat. D'alguna manera, d'aquí a les eleccions tenim molt poc temps per treure'n alguna rendibilitat política."


En una altra conversa entre tots dos un cop es publica l'informe, que també apunta a Artur Mas i el relaciona amb la corrupció de Convergència i Unió, De la Rosa es queixa que les informacions són imprecises i estan manipulades.

Malgrat que l'existència d'aquesta fundació no es va acreditar, tots els membres de la família Pujol han estat imputats per frau fiscal i blanqueig de diners, al llarg dels últims anys.

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut