Futbol

El jutge Pablo Ruz admet a tràmit la querella contra Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar

El jutge Pablo Ruz ha admès a tràmit la querella interposada pel soci del F. C. Barcelona Jordi Cases contra Sandro Rosell respecte al fitxatge de Neymar. El jutge de l'Audiència Nacional hi veu indicis d'una simulació de contractes, però no troba urgent encara citar a declarar el president del club.

Actualitzat

El jutge Pablo Ruz ha admès a tràmit la querella interposada pel soci del F. C. Barcelona Jordi Cases contra el president Sandro Rosell respecte al fitxatge de Neymar. El jutge de l'Audiència Nacional veu indicis d'una simulació de contractes, però no troba urgent citar a declarar el màxim dirigent del club fins que es practiquin diligències com la de sol·licitar a la FIFA la documentació del fitxatge.

El jutge està d'acord amb el fiscal José Perals a enviar una comissió rogatòria al Brasil per demanar el contracte de traspàs del Santos i altres documents signats amb el club brasiler com uns drets de tempteig per tres juvenils del club brasiler (7,9 milions d'euros) o l'acord per celebrar dos partits amistosos (9 milions). També està previst citar a declarar com a pèrits els treballadors de Deloitte que van fer l'auditoria del Barça.

N&N, l'empresa del pare de Neymar, sota sospita

La tesi de la fiscalia recull moviments sospitosos. El primer, la firma d'un contracte fictici de préstec el 2011 que en realitat era "una garantia" per a la futura contractació de Neymar el 2014, quan quedés lliure del Santos. Es va signar amb N&N, empresa del pare del jugador, i el club manifestava la seva intenció de fitxar el seu fill, abonant en aquell moment 10 milions. En el contracte posterior, en què es va fixar el preu del davanter en 40 milions en concepte de drets econòmics i federatius (inclosos els 10 anteriors), es va establir una clàusula de penalització en cas d'incompliment del contracte equivalent al preu de Neymar.

El 3 de juny del 2013, Neymar, N&N i el F. C. Barcelona van pactar resoldre el contracte d'adquisició perquè el brasiler va arribar abans del previst, amb un acord de transferència de drets federatius amb el Santos firmat per una quantitat que el jutge no coneix. El Barça va reconèixer que havia incomplert el firmat amb N&N per la incorporació prematura del jugador, va pagar la clàusula de penalització i tot seguit es va formalitzar el contracte de treball amb el davanter.

Segons el jutge Pablo Ruz, a la documentació comptable aportada per la directiva blaugrana o bé no hi ha reflectits aquests pagaments o bé estan anotats per conceptes diferents. El jutge també desestima la personació del Barça com a acusació particular ja que no ha acreditat que hagi estat perjudicat pels fets ni interessat a perseguir el delicte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut