Palma

Valtonyc, al Concert per la Llibertat d'Expressió a Palma: "Això no va de mi, va de nosaltres"

Maria del Mar Bonet, Pablo Hasél, Albert Pla i el retorn puntual d'Antònia Font també han destacat en un cartell de més de 40 músics

Actualitzat

Palma ha estat l'escenari d'un Concert per la Llibertat d'Expressió. Des de les dotze del migdia d'aquest diumenge, més de 40 artistes han protestat en contra de processos judicials com els del raper Valtonyc i han reivindicat també la llibertat dels polítics presos i la fi de la repressió de l'Estat.


Un dels punts forts ha estat la intervenció de Pablo Hasél, condemnat a presó per injúries a la corona, que ha cremat una foto del rei.

Les 8.000 entrades per al concert s'han exhaurit. I és que un el atractius era el retorn, per un dia, d'Antònia Font.

 

 

I també per veure a l'escenari actuacions tan diferents com Elgio, Maria del Mar Bonet, Ámparo Sánchez i Albert Pla.

El Concert per la Llibertat d'Expressió també ha comptat amb l'actuació d'artistes com el líder de Mishima, David Carabén, el Senyor Oca, Anegats, La puta Opepé o La Gran Orquestra Republicana.

Valtonyc, des de Bèlgica en vídeo

Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per injúries a la corona, enaltiment del terrorisme i calúmnies i que ara és a Bèlgica, ha demanat unitat.

"Jo, tot sol, no soc ningú. Això no va de mi, va de nosaltres. Dividides som poquetes, juntes som invencibles".

El raper mallorquí ha fet acte de presència al concert a través d'un vídeo en què ha assegurat que "l'escala repressiva que vivim i patim actualment és fruit de veure com els consensos, agafats amb pinces, del règim del 78 ara cauen quaranta anys després".

 

Notícia relacionada: Artistes i llibertat d'expressió: quan cal defensar el dret de protestar cantant

Maria del Mar Bonet ha actuat al migdia, acompanyada de Borja Penalba, i ha dit "que surtin els presos i tornin els exiliats".

 

Els organitzadors del concert estan satisfets de l'èxit de convocatòria. Encara no saben, però, a quina causa dedicaran els diners recollits.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Delicte d'odiMúsica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut